Øhavsstien

4 dages vandretur på Sydfyn


Strækningen mellem Svendborg og Lohals er en af Øhavsstiens fineste. De fire etaper fra Fyn over Tåsinge til Langeland går ad små snoede veje og stier gennem idylliske landskaber med små, hyggelige havne, grønne skove, øde strande, to slotte, bindingsværkshuse og kolossale, gamle ege- og bøgetræer.

Øhavsstien strækker sig langs i alt 220 kilometers kystnær vandresti og er perfekt til vandring fra et par dages varighed eller måske en hel uge.

Ruten følger i store træk Fyns sydkyst, men bevæger sig længere ind i landet, når landskabet har noget særligt at byde på dér, samt dækker øerne Fyn, Ærø, Tåsinge og Langeland.

På Øhavsstien finder du varieret vandring med grønne skove, lange sandstrande, statelige slotte, små hyggelige havne, snoede småveje med stråtækte bindingsværkshuse, og hyggelige købstæder – alt sammen tilsat hyppige havudsigter.

Landskabet er på alle måder idyllisk og er som taget ud af et eventyr – faktisk giver det mange mindelser til H.C. Andersens eventyr. Læg dertil at du har fornøjelsen af Danmarks vilde kystlinje, hvor der i vid udstrækning er fri adgang, og du kan vælge at vandre dele af ruten direkte på stranden.

Der findes et udvalg af fine shelter- og teltpladser langs Øhavsstien, ligesom provianteringsmulighederne er relativt hyppige, så du ikke behøver at bære mad til mere end et par dage. I købstæderne kan du måske nyde et måltid mad på en lokal café, inden du igen sætter kursen mod vandrestierne.

Øhavsstien blev etableret i 2006 og danner blandt andet rammen for den årlige vandre-event ”Fjällräven Classic Danmark”.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

80 km


Tid

4 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.