Nationalparker i Pyrenæerne

11 dage i Parc National des Pyrénées & Posets Maladeta Natural Park + toptur til Vignemale


Franske Parc National des Pyrénées og spanske Posets-Maladeta Natural Park byder på højalpint fjeldlandskab og lune dale. På 11 dage kan man krydse nationalparkerne med mulighed for at bestige den legendariske Vignemale-top, spise frokost på faner af sommersne og bade i smeltevandssøer.

Turen på tværs af franske Parc National des Pyrénées og spanske Posets Maladeta Natural Park er et absolut must, hvis man har mulighed for at bruge et par uger i Pyrenæerne og medbringer lidt vandreerfaring i rygsækken. Dagsmarcherne er af en overskuelig længde, og hver eneste dag byder på mulighed for en seng og et varmt måltid – eller en teltplads med usammenlignelig udsigt over bjerkædens højeste toppe. Dit budget og humør bestemmer!

Der er adskillige ind- og udgangs-muligheder for kortere ture, der strækker sig igennem de mest spektakulære områder i bjergkæden. Starter man eksempelvis i den spanske ski-by Candanchú og begiver sig mod øst, har man indenfor 12 dage mulighed for at bestige både Vignemale og Aneto-toppene samt opleve de højeste pasovergange i Pyrenæerne. Området byder både på unikke teltmuligheder samt masser af refugier og enkelte mindre byer. Særligt kan én enkelt nat i Benasque anbefales ved turens slutning – det lille familiedrevne Hotel Solana i byens centrum er det perfekte udgangspunkt for en fejring af en veloverstået tur gennem barskt terræn.

Med det fladere og fugtige Baskerland mod vest og den varme og tørre del af Pyrenæerne mod øst, byder denne centrale del af bjergkæden på et varieret klima. Sommersne kan man ikke undgå at se, og bruger man et par uger i de to nationalparker er det svært at komme uden om en klassisk pyrenæisk tordenstorm – bedst oplevet i sikkerhed under teltdugen!

Turen gennem Parc National des Pyrénées og Posets Maladeta Natural Park kræver mere vandreerfaring og bedre navigationskompetencer end en tur i de norske eller svenske fjelde. Sti-markeringerne er dårlige, og GPS er en god idé at medbringe.


Aktivitet

Vandretur


Land

Frankrig


Turlængde

182 km


Tid

11 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.