Stevns Klint Trampesti

Spektakulær weekend vandrerute i verdensarv


En kort togtur fra Københavnsområdet finder du Stevns Klint Trampesti, hvor du har mulighed for at vandre på klintekanten langs Østersøen med spektakulære udsigter over den hvide klint og havet langt under dig. Området er Unesco Verdensarv, da intet andet sted i verden fortæller historien om dinosaurernes udryddelse bedre, hvilket bare gør turen ekstra interessant. Derudover passerer ruten forbi en perlerække af andre seværdigheder.

Stevns Klint Trampesti er unik natur kombineret med en hel perlerække af interessante attraktioner direkte ud til klintekanten.

En stor del af ruten følger klintekanten, mens man kan nyde udsigten over den stejle, hvide klint og Østersøen omtrent 40 meter under vandrestien. På solrige dage kan havet få en nærmest tropisk turkis kulør på grund af den hvide kalk på havbunden.

Selve Trampestien er lidt over tyve kilometer lang, og går mellem Rødvig og Bøgeskov Havn, men forlænger man ruten ad Sjællandsleden mellem Bøgeskov Havn og Strøby Ladeplads, har man en cirka 30 kilometer lang kystnær vandrerute, som passer perfekt til en weekendtur – det giver også en lidt nemmere logistik, da transportforbindelserne så fungerer bedre.

Vandrer man nordpå fra Rødvig er man hurtigt ude ved klinten, og kommer forbi Boesdal Kalkbrud som den første seværdighed, hvor den enorme pyramide, som har været anvendt til opbevaring af kalk, er et usædvanligt syn.

Herefter kommer man til Koldkrigsmuseum Stevnfortet, hvor en række kanoner og missiler opstillet nær vandrestien, afslører at her gemmer sig en vigtig brik i spillet om Danmarks forsvar under den kolde krig. Hvad man imidlertid ikke umiddelbart kan se, er de kilometerlange tunneller skjult i kalken under fortet – hvis man vil opleve de underjordiske gange, kan man deltage i en guidet rundvisning. 

Vandrestien fører videre nordpå til Højerup, hvor en del af kirken er styrtet i havet i et voldsomt klinteskred. Her kan man også se Fiskeleret, det bedste sted i verden at studere meteornedslaget, som udryddede dinosaurerne. Ved Højerup ligger et traktørsted.

Nord for Højerup kommer man til Stevns Fyrcenter, og en formidabel udsigt langs Østersøkysten. På klare dage kan man se både Møns Klint og Øresundsbroen samtidig.

Længere mod nord ligger Holtug Kridtbrud og den hyggelige Bøgeskov Havn med sit traktørsted.

Vælger man at forlænge vandringen til Strøby Ladeplads, byder ruten nu på kystnære bøgeskove og strande resten af vejen.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

22 km


Tid

2 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.