The Great Divide Trail

60 dages vandrerute i Canadas Rocky Mountains


Himmelstræbende bjergpas. Irgrønne bjergsøer. Lange ensomme strækninger. Canadas Rocky Mountains er kendt for sine dramatiske landskaber og ikoniske nationalparker, og vil man ikke blot tage en bid af lagkagen, men fortære alle herlighederne, så er svaret simpelt: En vandretur på Great Divide Trail

Himmelstræbende bjergpas. Irgrønne bjergsøer. Lange ensomme strækninger. Canadas Rocky Mountains er kendt for sine dramatiske landskaber og ikoniske nationalparker, og vil man ikke blot tage en bid af lagkagen, men fortære alle herlighederne, så er svaret simpelt: Tag en vandretur på Great Divide Trail.

Stien følger det højeste af Rocky Mountains ned gennem delstaterne British Columbia og Alberta i den vestlige del af landet, og i løbet af 1.123 km vandrer man blandt andet gennem fem nationalparker – et par af dem helt store klassikere i form af Banff og Jasper.

Great Divide Trail er dog ikke en sti for enhver.

Det er ikke hele stien, der er afmærket, og på nogle strækninger er der slet ikke en sti. Man vandrer gennem vildmarkens vildnis, så man skal have navigationsfærdighederne i orden.

Der er også et formidabelt antal højdemeter, der skal forceres, da man krydser over The Continental Divide (skillelinjen, der afgør, om vand flyder mod vest og Stillehavet eller mod øst og Atlanterhavet) intet mindre end 30 gange.

Der er iskolde floder, der skal krydses, og risiko for vilde sommerstorme med lyn og torden, der ruller ind over bjergene om eftermiddagen og efterlader vandrere udsatte på bjergsiderne over trægrænsen.

Der er grizzly-bjørne og – måske endnu værre – myg. Og nogle gange er der langt mellem mulighederne for at komme væk fra stierne og finde proviant.

Er man villig til at tackle udfordringerne, venter en vandretur langt ud over det sædvanlige. Og på trods af stiens status, er der stadig meget få, der går den sammenlignet med lignende langdistancestier i USA.

 Foto: Bronwyn Davies / www.shutterstock.com


Aktivitet

Vandretur


Land

Canada


Turlængde

1123 km


Tid

60 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.