The Great Glen Way

6 dages vandrerute i Skotland


The Great Glen Way (De Store Søers Rute) er en 127 km lang vandretur langs bl.a. Loch Ness og den menneskeskabte Caledonian Canal. Her er ikke tale om decideret vildmark, men skove, søer og kulturlandskab med mulighed for tag over hovedet og en kølig forfriskning undervejs.

Turen går i smuk natur uden dog på noget tidspunkt at være særlig langt fra civilisationen. Vi mødte selvfølgelig en del mennesker i byerne, men ude på ruten var der på ingen måde overrendt. Så man let finde gode rastepladser, hvor man kan sidde og nyde de flotte omgivelser i ro og fred.

Den Caledonske kanal er en vandvej på tværs af Skotland på totalt 97km. En tredjedel af længden er en menneskeskabt kanal, som blev indviet i 1822. Projektet tog omtrent dobbelt så lang tid og kostede 2,5 gange så meget som planlagt – sådan var det også med store infrastrukturprojekter dengang.

En del af turen går langs kanalen, hvor man kan studere de mange sluser, drejebroer, fire akvædukter og adskillige broer.

På den officielle hjemmeside er der forslag til henholdsvis 4, 5,6 og 7 dages ture, endda flere varianter af hver. Man kan så planlægge sin egen tur afhængig af form og ambitioner, og foretrukken overnatningsmåde.

Vores tur var en 6-dages tur med overnatning på B&B og vandrerhjem. Vi havde Telt osv. med, men det brugte vi kun i Fort William, da vi gerne ville gå med let oppakning på selve vandringen, da nogle af etaperne er lange.

Campinggrejet blev så liggende på campingpladsen i Fort William.

Undervejs har man mulighed for at se konge- og fiskeørn samt rød glente.

Det er også muligt at lave turen kun på vandet, i Kano eller Kajak.


Aktivitet

Vandretur


Land

Skotland


Turlængde

127 km


Tid

6 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.