Trekanten i Trollheimen

3 dage i Norges fjelde med overnatning i hytter


Der er masser af gode grunde til, at det her er en klassisk, populær rute. Turen, der går gennem fjeldene i norske Trollheimen, lokker med natur, når den er helt i top, og så er der særdeles charmerende fjeldhytter at overnatte i undervejs – med mindre, man er til telt og Trangia og sover under stjernerne i vildmarkerne.

En vandretur på ruten Trekanten mellem Trollheimens smukke, nøgne fjelde over de grønne dale er på alle måder en fantastisk oplevelse. Naturen er helt i top, men noget ganske særligt ved området er måden, hytterne og sæterne undervejs synes at passe helt perfekt ind i omgivelserne.

De er mildest talt uhyre charmerende.

Efter vandredage gennem fjeldene når man frem til hytter i groft tømmer, der får tankerne til at flyve tilbage i tiden; til slutningen af 1800-tallet. Det er solidt håndværk af den type, der falder ind i sine omgivelser og synes at blive mere en forlængelse af naturen og området end et forstyrrende element.

Det gør det bestemt ikke mindre behageligt, at ilden knitrer i den solide pejs, når man træder inden for på en af de tre hytter, som ruten går mellem – selv hvis man tager turen med overnatning i telt, er der mulighed for en herlig lille pause med noget varmt at drikke.


Aktivitet

Vandretur


Land

Norge


Turlængde

58 km


Tid

3 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Dag for dag


Dag 1: Gjevilvasshytta - Trollheimshytta
Det giver god mening at starte turen fra Gjevilvasshytta, og da der er godt med vandretimer allerede den første vandredag, er det værd at overveje at tage en overnatning i hytten inden afgang.

Når man sætter ud på ruten, venter en fornemt varieret tur gennem Trollheimen. Omtrent midtvejs på den første etape rammer man dagens højeste punkt, og en udsigt til jættetinderne åbenbarer sig.

Den første nat kan man tilbringe i Trollheimshytta, der ligger skønt tæt ved en sø tæt ved trægrænsen. Der er grønt græs på hustagene, og charme for alle de norske kroner – og fjelde hele vejen rundt.

Lader man sig inspirere af udsigterne, kan man bruge den næste dag på en dagstur til tops på Snota (1.669 m), der er selve symbolet på Trollheimen og af nogle bliver betragtet som Norges fineste endagstoptur.

Dag 2: Trollheimshytta - Jøldalshytta
På dag to vandrer man videre til Jøldalshytta.

  1. Her er tre forskellige ruter at vælge mellem:
    Den normale rute via Greihøtta (ca. 6 timer) fører én op i landskabet, hvor man vandrer med store udsyn til dal og fjeld.

  2. Ruten gennem Svartådalen (ca. 5 timer) førerén gennem grønne og varierede skovlandskaber, og der er smukke steder langs elven at tage en pause eller køle fødderne på en varm sommerdag.

  3. Den mest krævende går over Trollheimens tre toppe (ca. 9 timer) og byder på mange højdemeter, sten – og forrygende udsigter.

Dag 3: Jøldalshytta - Gjevilvasshytta
På turens tredje og sidste dag slutter man cirklen med en lidt nemmere del ned gennem den østlige del af Trollheimen og tilbage til Gjevilvasshytta.

Har man ikke fået nok her, er der fine muligheder for at forlænge turen med vandring videre ud i fjeldene.

Læs artikel

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.

Værd at vide


Om Trekanten i Trollheimen

Trekanten er 58 km lang og normalt fordelt på tre dages vandring.

Det er en ret krævende rute, der kræver godt udstyr, og hvor det er en fordel at have lidt erfaring med at vandre i fjeldet.

I højsæsonen er man dog ikke alene i fjeldene, så de fleste med noget gåpåmod skulle være okay.

Årstid

Vandresæsonen går mellem juni og september, men det er de norske fjelde, vi har med at gøre, så vær forberedt på ustabilt vejr med regn og rusk, uanset hvornår du drager ud.

Hytter & overnatning i telt

Der er tre betjente hytter (i sommersæsonen – i vintersæsonen er de selvbetjente) på ruten, hvor du kan overnatte, spise og få et bad

Læs mere om Gjevilvasshytta

Læs mere om Jøldalshytta

Læs mere om Trollheimshytta.

Du kan også fint vandre ruten med telt. Allemandsretten sørger for masser af muligheder for gode steder at slå teltet op undervejs. 

Mad & vand på turen

Turen er så kort, at det er en udmærket ide at have en del af sin proviant med hjemmefra, hvis man vil gøre oplevelsen en smule billigere.

Det er også muligt at spise og proviantere på hytterne og sætte ud med en lidt lettere rygsæk.

Transport til Trollheimen

Der er vej helt til Gjevilvasshytta, hvis man kører i egen bil.

Det er også muligt at komme frem via toget til Oppdal og taxi eller lokalbus 580 fra Oppdal videre ud til hytten. Bussen kører kun torsdag og søndag, så vil du undgå taxi, skal du tage det med i planlægningen.

Find rejsetidspunkter på www.entur.no 

Log ind