W'et i Chiles Torres del Paine

5 dage i Patagoniens vilde natur


Chilenske Torres del Paine byder på nogle af Sydamerikas mest ikoniske landskaber. Mastodontiske granit-massiver resjer sig flere tusinde meter over Patagoniens flade pampas. Mellem dem finder man gletsjere, irgrønne søer, isbjerge, vilde vikunjaer og udsigter, der gang på gang tager pusten fra én.

Torres del Paine er et voldsomt imponerende bjergmassiv, der rejser sig mere end 2.800 meter op over Patagoniens flade sletter.

Den her rute – der sammen med Inkastien til Machu Picchu er den mest ikoniske vandrerute i Sydamerika – byder på en endeløs række af vilde udsigter.

Man vandrer langs den sydlige del af massivet og op i et par dale undervejs, så ruten danner et stort W. Der er også en rute, der går hele vejen rundt om Torres del Paine; den rute går under navnet O-ruten.

Man kan starte ruten i begge sider af W-et, men starter man i den vestlige del ved Refugio Paine Grande, bygger man op til den helt store afslutning nogle dage senere, hvor man ender under granittårnene, nationalparken er opkaldt efter.


Aktivitet

Vandretur


Land

Chile


Turlængde

80 km


Tid

5 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Januar
  • Februar
  • Marts
  • april
  • november
  • december

Dag for dag


Dag 1: Paine Grande – Grey (11 km)
Den første dag på stierne for forholdsvis kort, da man samme morgen har taget bussen fra Puerto Natales til Nationalparken og derfra har taget en enormt fin færgetur over søen Lago Pehoé til Paine Grande. Herfra bliver man forkælet fra det første skridt.

Man har Lago Pehoe, der med irgrønne vande ligger ved foden af de kolossale bjerge, og så går turen eller op langs bredden af den lige så smukke Lago Grey og den forrygende flotte Grey-gletsjer med de blå istårne for enden søen.

Dag 2: Grey – Paine Grande (18 km)
Næste morgen kan du bare lade teltet stå fra morgenstunden, når det går det videre op gennem skov og langs Grey-gletsjeren til forrygende udsigter ned over isen. Store isklumper river sig løs fra gletsjeren og flyder rundt i vandet. En fantastisk morgen.

Når sanserne er tilfredsstillet, vender man om og vandrer samme vej tilbage, hiver lejren ned og vandrer tilbage til Lago Pehoe og overnatter ved Paine Grande.

Her er panoramaudsigt med udsigt til granitmassiverne. Spektakulært.

Dag 3: Paine Grande – Campamento Italiano (11,5 – 20,5 km)
På tredjedagen fortsætter forkælelsen med flere jomfruelige søer og voldsomt imponerende udsigter.

Turen går nu ind af den midterste gren på w-et og op i Valle del Frances; man kan efterlade rygsækken ved aftenens lejr, Italiano-lejren, inden man bevæger sig ind mellem granitten og op til to udsigtspunkter: Mirador Frances og Mirador Britanico.

Det er muligt selv at tilpasse længden af dagens etape, alt efter ben og humør, men det er svært at vende om i landskaber, der er så storslåede, som det er tilfældet.

Saml rygsækken op, når du er tilbage i Campamento Italiano og gå den sidste lille strækning til Francés.

Eller bliv i Campamento Italiano for natten, hvis ben har fået nok.

Dag 4: Francés to El Chileno (17 km)
Endnu en forrygende dag, der starter med, at man vandrer med massivet på sin venstre hånd og den store Lago Nördenskjold på sin højre.

Her når man Los Cuernos, der byder på det måske mest utrolige udsyn til hele massivet på ruten, inden man overnatter ved Chileno-lejren.

Det er en god ide at komme tidligt til køjs, da man næste morgen skal tidligt op for at opleve en af Torres del Paines, og Sydamerikas, mest ikoniske udsigter.

Dag 5: El Chileno – Laguna Amarga (13 km)
I morgenmørket gør du klar til turens finale: Solopgangen over Paine-tårnene; de 2.800 meter høje, slanke granittårne, der står gyldne og skinnende i morgensolens stråler som et monument over en fantastisk vandretur i et vildt hjørne af verden.

Regn med at sætte ud et par timer inden solen står op, så du får den helt store forestilling.

Herfra går turen tilbage til lejren, hvor du kan pakke teltet sammen, inden du traver det sidste stykke ved ud af parken og videre mod nye stier og eventyr.

Læs artikel

Trekking i Torres del Paine

Trekking i Torres del Paine

Sydamerikas smukkeste

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.

Værd at vide


Nyttig viden

Hele ruten er på omtrent 80 km, alt efter hvor højt man vandrer op i dalene. Regn med at bruge cirka fem dage på turen.

Stien er velmarkeret og nem at følge. Der er nogle højdemeter, men ikke flere end at langt de fleste kan være med.

Da der er flere steder at sove undervejs, kan man tilpasse dagsdistancerne efter form.

Sæson

Højsæsonen er i det chilenske sommerhalvår mellem midten af november til midten af april. Herefter lukker refugios og private campingpladser.

Lejrpladser og betalt overnatning

Der er mulighed for at overnatte såvel i telt og refugio som på et enkelt hotel. Nationalparkens campingpladser er gratis og har rent drikkevand, køkkenområde og simple toiletter.

Der er også private campingpladser med lidt flere faciliteter.

Refugios har senge, bad og toilet.

Hotellet Las Torres har alt, hvad man forventer af faciliteter inklusive internet.

Mad og vand på turen

Der er små, simple butikker ved de forskellige refugios og private campingpladser, og du kan også købe måltider i refugios.

Du kan også pakke mad til hele turen i rygsækken. Laver du selv mad på brænder, er det nemt at finde gas i byerne tæt på Torres del Paine.

Du må kun bruge brænderen på tilladte steder.

Vand behøver man ikke bære meget af; det finder man næsten overalt. Det er dog en god ide at have noget med til at filtrere vandet. 

Transport

Flyv til Punta Arenas eller Puerto Natales.

Tag derfra bus til Torres del Paine. Busser i Chile er generelt i rigtig højkvalitet og meget behagelige.

Log ind