West Highland Way

8 dages vandrerute i Skotland med åbne heder, nøgne bjerge, og smukke bjergsøer


Klinger lyden af det skotske højland magisk i dine ører, så er det svært at finde en bedre måde at vække magien til live end ved at vandre West Highland Way; en rute med store vidder, berømte søer og spændende historie.

West Highland Way slynger sig 154 kilometer gennem Skotland; over enorme, åbne heder, op og ned gennem nøgne bjerge, langs fine bjergsøer og til sidst til Fort William, hvor man har mulighed for at sætte kronen på værket i form af en tur til tops på Skotlands højeste bjerg, Ben Nevis med de 1.344 meter.

Ruten, som starter lige nord for Glasgow i den lille by Milngavie, var Skotlands første officielle langdistancerute.

Den åbnede i 1980.

I dag er den en af Europas helt store vandreklassikere og giver mulighed for at lade landskaber i hjertet af højlandet synke ind.

Her er der strækninger, hvor horisonten er sat på noget nær uendelig i de åbne landskaber, hvor man dykker ind mellem tyste træer, hvor skovbunden er dækket af blød, grøn mos, og hvor søvandets skvulp i den kendte Loch Lomond blander sig med lyden af vandrestøvlernes monotone trin på stien. 

Ud over de store, fredelige naturoplevelser, kommer man også gennem en række små byer undervejs. Det giver mulighed for at finde en varm seng for natten eller et varmt måltid mad midt eller sidst på dagen.

Og det giver et ekstra kulturelement til oplevelserne – for eksempel hvis man tager en enkelt pint på en lokal pub, når vandredagen er overstået.

Alt i alt er West Highland Way gjort af det stof, en fantastisk vandrerute er gjort af: Den bringer én gennem et helt særligt landskab, giver én et indblik i en spændende, hyggelig kultur og giver én mulighed for at få det hele med uden at skulle flyve langt eller rive for lang tid ud af kalenderen.


Aktivitet

Vandretur


Land

Skotland


Turlængde

154 km


Tid

8 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.