Du er her:

Fjällräven Gaiter Trousers no. 1

Fjällräven Gaiter Trousers No. 1 er et par friluftsbukser ud over det sædvanlige. Bukserne er lavet med en stor brugsflade og kan bruges året rundt. Zip-off, indbygget gaiter og meget andet gør disse bukser til det eneste par, du behøver på din næste tur – uanset hvor den går hen.

Fjällräven har kigget 50 år tilbage gennem tiden og udviklet Numbers-serien, som Gaiter Trousers No. 1 er en del af. Målet med serien er at lave produkter med en utroligt lang levetid og høj bæredygtighed.

Gaiter Trousers No. 1 er et par bukser med flere funktioner, og som navnet hentyder, kan de laves om til shorts, hvor den nederste del således kan bruges som gaiters. Bukserne er lavet af G-1000 Eco, samt det nye G-1000 HD (Heavy Duty), der er op til flere gange stærkere end det almindelige G-1000, og det siger ikke så lidt. Så jeg var meget spændt på, om de nu også kunne leve op til de flotte specifikationer.

Jeg har vandret igennem alt fra tæt krat til sumpede områder, og mine ben har været fuldt beskyttede mod diverse påvirkninger fra torne, sten, grene, vådt græs og regnbyger. Materialet er ikke 100 procent vandtæt, men det tætvævede materiale, vokset med Greenland Wax, må siges at holde det meste ude. Ved let regn, byger og nedbør på vinterfjeldet er de efter min mening bedre end et par skalbukser, men på steder med tendens til kraftig regn, vil jeg ikke tage af sted uden et par skalbukser.

Bukserne sidder godt, men er en smule stive at gå med. Man vænner sig dog hurtigt til det, og bukserne bliver også blødere efter lidt brug. De er designet, så det blødere G-1000 Eco er på bagsiden af lår, knæhaser samt øvre front, så bevægelsesfriheden er stadig rigtigt god. Med en vægt på 778 gram i størrelse 48, er det ikke et par letvægtsbukser, men til gengæld kan du nøjes med kun et par bukser, da Gaiter Trousers No. 1 kan klare det hele.

De indeholder en masse gode egenskaber: seks lommer med plads til alt fra gps til kort, udluftning, en god længde shorts, tæt tillukning i fodenden og meget mere. Man er ikke i tvivl om, at der er tænkt over detaljerne. Et eksempel er stropperne, der ikke er lavet i elastisk snøre, men et kraftigt materiale, som ikke bliver slapt eller springer.

De er lette at bruge som gaiters: Fold det øverste af det aflynede bukseben ned og luk spændet tæt om læggen. En krog gør det muligt at fæstne gaiteren til støvlens snørebånd, og metaløjer gør det muligt at påsætte snor eller lignende, hvis du vil have den fastspændt under støvlen. Gaiteren sidder godt fast på benet, og der opnås fuld beskyttelse med det kraftige G-1000 HD.

Den grønne tilgang i produktet skal også nævnes: G-1000 Eco består af 65 procent genanvendt polyester og 35 procent økologisk bomuld, og den anvendte læder er lavet af rester fra Fjällrävens bælteproduktion. Udover materialernes grønne tanke, så er der også tænkt på minimering af transport under produktionen.
 
Prisen hænger sammen med kvaliteten, den grønne tanke og de mange detaljer. Det er mange penge for et par bukser, men den høje slidstyrke og høje kvalitet i detaljerne gør det til en langtidsinvestering. Det kan mærkes, at der er noget om snakken. Intet overflødigt, intet glemt; et par virkeligt gennemførte og nyskabende bukser, men på gammeldags manér.

Rasmus Simonsen, Onsdag, 06 februar 2013, hits: 10775
Log ind