Udstyrstest

JR Gear Insulated Traverse Core Mummy

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 14913
Karakter fra test
JR Gear Insulated Traverse Core Mummy
Anmeldelsen

Jeg kendte ikke mærket JR-Gear, der er udviklet af en flok ingeniører, før jeg fik det her oppustelige helårsliggeunderlag i hånden. Der findes lignende underlag, som vejer mindre, men de er både dyre, tyndere og mindre kraftige.

Oppustet er underlaget 183 x 8,9 x 51 centimeter. Det er ikke et særligt bredt underlag, så det er ikke for dem, der har behov for meget plads at boltre sig på. Mumieformen samt bredden gør dog underlaget meget kompakt, og det kan komme ned på en volumen på kun 22 x 11 centimeter. Pakkevolumen er således lav i forhold til, at det er et underlag, der kan blive hele ni centimeter tykt. Det vejer 570 gram, hvilket er udmærket for et underlag med den tykkelse, isolering og kraftige materialer. Selvom underlaget er smalt, ligger man rigtig godt, og tykkelsen er fantastisk. Derudover er underlagets materiale noget af det mest robuste, jeg har oplevet på sådanne underlag. Der er tale om 75D Poly TBU ripstop, som på mine ture ikke har givet bekymring om hul. Dog følger der også lappegrej med, hvis uheldet er ude.

Drybag-pumpe
Insulated Traverse Core Mummy når sine ni centimeters tykkelse, enten ved at man puster det op med munden, eller ved at kan køber en Dry Pump 25 – en drybag, som også virker som pumpe. 'Pumpen' virker ved, er man tager ventilen fra underlaget i drybagen, fylder drybagen op med luft, lukker til og så ellers bare presser. Der skal lidt teknik til, men efter lidt træning er min rekord fem fyldte drybags med luft.

Desværre spilder man meget luft i overgangen mellem drybag og underlag, da udgangen på drybagen ikke lukker helt tæt om ventilen. Jeg har også oplevet, at ventilen hopper ud af drybagen, hvilket er ret irriterende, når man meget gerne vil sove. Jeg har desuden prøvet lignende systemer med drybags, som virker bedre, så det kan helt sikkert forbedres. Og hvis man bare bruger den som drybag, er den heller ikke helt tæt, men fin nok til at pakke i og smide i rygsækken. Dog vil jeg råde til, at man køber en pumpe for at undgå kondens i underlaget. Så holder det længere. Derudover er det ikke altid, man har det største overskud af luft til at puste et underlag op efter en lang dags strabadser. Og selvom man køber pumpen , er underlaget stadig meget billigt i forhold til lignende på markedet.

Hold dig varm
Insulated Traverse Core Mummy har en r-værdi på fem, som svarer til omkring 17 frostgrader. Underlaget er opbygget af forskellige zoner med forskellige tykkelser. Primaloft® Eco, med 100gram/m2 ved ben og hoved, og 133gram/m2 ved torsoen, da man har mere brug for isolation der. En god detalje, som sparer på vægten. Selvom underlaget er isoleret meget, har det en glat plastoverflade, som desværre bliver ret kold, når man ikke ligger på det. Det kan mærkes, når man skal vende sig, så det kan forbedres til en blødere, opkradset overflade, som ikke bliver kold på samme måde.

Der findes lignende underlag, som vejer mindre, men de er både dyre, tyndere og mindre kraftige. Hvis man ikke behøver så meget isolering, fås der også en lettere udgave af Traverse Core Mummy på kun 490 gram og en r-værdi på tre til 499 kroner. Insulated Traverse Core Mummy er helt sikkert et rigtig godt køb i forhold til alt fra vægt, pris og komfort.

JR Gear

Insulated Traverse Core Mummy
Pris: 699 (+ Dry Pump 25 til 149 kr.),-

Bedømmelsen

Insulated Traverse Core Mummy er et underlag med høj isolering mod jordkulde, lav pakkevolumen, super god liggekomfort og rigtig solide materialer. Rigtig godt underlag til prisen, dog kunne Dry Pump 25 godt forbedres.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Mumieformet, let, solidt, lav pakkevolumen
Smalt, pumpen kan forbedres

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på JR Gear Insulated Traverse Core Mummy
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på JR Gear Insulated Traverse Core Mummy ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.