The North Face Alpine Project

Super åndbar letvægter. Siden Gore kom med deres nyeste materiale GoreTex Active, har alle førende producenter designet nye produkter i dette ultra lette og super åndbare materiale. Alpine Project Jacket er North Face's bud på en ultra let funktionel skaljakke.

Helt konkret går teknikken i GoreTex Active ud på, at man har gjort selve membranen en tredjedel tyndere end den normale velkendte GoreTex-membran. Med et vandsøjletryk på 28.000 millimeter per kvadratmeter, matcher vandtætheden de noget kraftigere GoreTex Pro-produketer, mens åndbarhed skulle være op mod 50 procent bedre.

Den tyndere membran gør materiale mindre kraftigt og give derfor større bevægelsesfrihed. Det lyder således som lidt af et vidundermateriale, og det var med høje forventninger, at jeg første gang tog Alpine Project Jacket med på trail running-tur.

Det er tydeligt at se på Alpine Project Jacket, at The North Face har gjort, hvad de kan for at udnytte åndbarheden i Active-materialet. Jakken har meget få syninger, der er ikke nogle steder på jakken, hvor materialer overlapper hinanden (på nær lommerne) og tapeningerne er meget smalle. Der er således ikke noget, der kan begrænse jakkens åndbarhed. Jakken er desuden udstyret med underarmslynlåse, som giver ekstra ventilation.

Skræddersyet skaljakke
Jakkens udseende er ikke noget revolutionerende. Den ligner en hvilken som helst anden skaljakke fra The North Face, men en lidt pænere en af slagsen, hvis du spørger mig. Med hensyn til pasformen har de ramt plet.

Alpine Project Jacket er en del af deres Summit Series, som er udviklet i samarbejde med The North Face's atleter. Produkterne syes direkte på giner efter atleternes mål. Pasformen er derfor typisk mere atletisk og tight. Hvis man har lidt for meget overflødig vægt på maven, vil Alpine Project Jacket dog nok sidde lidt for stramt. Det er et forholdsvis tætsiddende produkt.

Et typisk problem med skaljakker er hætten. De fleste skaljakker produceres med en lidt større hætte, så man kan have en hjelm under – dette gælder også Alpine Project Jacket. Mange skaljakker lider under begrænsede muligheder for at spænde hætten ind, hvis man ikke skal have en hjelm under.

Jeg synes dog, at The North Face er sluppet godt fra der i denne model. Det er nemt at få hætten til at sidde godt tæt og samtidig følger hovedets bevægleser. En fiks detalje i Alpine Project Jacket er, at alle indsnøringerne er gemt væk på indersiden af jakken. For eksempel sidder indsnøringen til bunden af jakken i lommerne på fronten. Der er således ingen snore til at hænge fast i grene og buskads.

På turen præsterede jakken rigtig godt: Materialet føles behageligt, og der er en virkelig god bevægelighed i det mærkbart tyndere materiale. Selvom turen gik gennem tjørnekrat og tæt buskads, oplevede jeg ikke problemer med holdbarheden. Man sidder alligevel tilbage med en følelse af, at man skal være lidt ekstra forsigtig. Og det er nok også i forhold til rivstyrken, at GoreTex Active kommer til kort i forhold til GoreTexPro-membranen. Jeg skal dog slå fast, at jeg endnu ikke har oplevet problemer med rivstyrken.

Den forbedrede åndbarhed var tydelig at mærke. I forhold til andre GoreTex Paclite-jakker, jeg tidligere har løbet i, blev jeg i mindre grad kold og klam. Selvom jeg har løbet med høj intensitet i frostgrader, har jeg kunne forblive rimelig tør og komfortabel.

Da GoreTex Active er en 3-lags konstruktion, vil tapeningerne også kunne holde til, at man bruger jakken med en tung rygsæk på. Jeg ville dog være lidt betænksom med at bruge jakken på de lange ture, da rivstyrken ikke er særligt høj. GoreTex Active er dog et noget mere slidstarkt alternativ til GoreTex Paclite, og som et beskyttende lag på vandreturen vejer og fylder Alpine Project Jacket meget lidt (510 gram).

The North Face Alpine Project Jacket er en let og super åndbar jakke, og er efter min mening der perfekte jakke til aktivt brug. Det er ikke en jakke, jeg vil anbefale til længere ekspeditioner, men hvis du mangler en allround jakke til at cykle, løbe eller løbe langrend i, vil jeg mene Alpine Project Jacket er et meget kvalificeret bud!

Array
Array
Array
Array
Anders Aagard, tirsdag, 27 marts 2012, hits: 7916