The North Face Verto Micro Hoodie Jacket

The North Face Summit series er produkter specielt designet til folk, der hellere bevæger sig vertikalt end horisontalt og gerne meget langt over trægrænsen. Vi har kigget nærmere på en dunjakke med det mundrette navn Verto Micro Hoodie Jacket.

Udgangspunktet for denne test er, at Verto Micro Hoodie Jacket er et ekstremt specialiseret produkt til alpine bjergklatrere. Jeg er dog af den overbevisning, at mange flere end de alpine bjergklatrere vil have glæde af denne jakke. Jeg vil dog først forklare lidt nærmere om jakken. Jakken består af isolerende paneler på for- og bagside bestående af den fineste kvalitetsdun (fyldkraften 800+).

Ærmerne, hætten og siderne af jakken er lavet i et tyndt lag vindtæt nylon med en smule stretch, og som er lavet i en vævning, der gør den åndbar. Alt i alt vejer jakken kun 245 gram, så der er hverken specielt meget nylon eller dun. Det er altså en ret speciel jakke med meget tight pasform og uden isolering på arme og hoved. Man får en jakke, der varmer, hvor det er vigtigst, og hjælper til at beskytte armene mod umiddelbar vindpåvirkning.

Den er specielt velegnet til klatring med flere reblængder, når man sikrer sin kammerat. Her vil man gerne have en let og varm jakke, som samtidig tager meget lidt plads i rygsækken og samtidig tillader fuld bevægelsesfrihed. Denne bevægelsesfrihed får man lige netop med den stramme pasform og de uisolerede ærmer. Verto Micro Hoodie Jacket kan pakkes ned i ens egen lomme, så den ikke fylder så meget og har så en rem, der let kan klikkes fast i klatreselen. Det er således en helt perfekt jakke til det formål, den er skabt for.

For mig, der ikke klatrer så ofte, kan jakken dog også bruges som ganske almindelig isolerende lag. Hvis man er ude i dårligt vejr, kan den let bæres under en skaljakke. Uanset om den er yderst eller bruges som mellemlag, så giver den utroligt meget varme den lave vægt taget i betragtning. Den er et meget fint - om end lidt dyrt - alternativ til de tykke fleece- eller uldtrøjer. I forhold til disse alternativer må det dog igen fremhæves, at Verto Micro Hoodie Jacket er helt enormt let, den isolerende effekt taget i betragtning. Rent faktisk giver ærmerne også varme på trods af, at de ikke er isolerede. Således bidrager den også med mere end en dunvest, selv om den bliver båret under en skaljakke.

Faktum er, at den som varmeisolerende lag er en ekstrem allrounder, der kan bruges året rundt. Den lille vægt kontra det høje varmeoutput er lækkert uanset aktivitet, så der kan være en fare for at Verto Micro Hoodie Jacket på trods af sit specialiserede ydre kan det blive en allround vinder.

Kristian Jager Nykrog, tirsdag, 27 august 2013, hits: 8222