Tierra Gale Anorak W

jakker (skal)Anorakken er en klassiker i friluftsuniverset, og med denne nye model har svenske Tierra skabt en ny, lækker udgave, der bestemt lever op til anorakkens legendariske historik.

Bomuldsanorakken er en god, gammel klassiker, der bare bliver ved med at holde – velegnet til ture med et højt aktivitetsniveau uden alt for meget regn. Det vindtætte, meget åndbare og slidstærke materiale (24 % genanvendt polyester, 76 % økologisk bomuld) gør den perfekt til forårs- og efterårsklatreturene, vandreturen og selvfølgelig fjeldskituren. Anorakken er behandlet med imprægnering, som øger vindtætheden, men uden at det går ud over åndbarheden. Til gengæld er den vandafvisende evne ikke super imponerende. Lidt støvregn kan den lige holde til, men det varer ikke længe, før regnen begynder at trænge igennem.

Tierra har med denne helt nye model virkelig formået at kombinere funktionaliteten fra den gode, gamle klassiker med et særdeles flot snit og design. Placeringen af åbninger og lommer er velgennemtænkt, ikke alene i forhold til hvor det vil være praktisk at have dem, men i særdeleshed også i forhold til at give jakken en god pasform med et flot snit.

Den store lomme på maven er meget rummelig og har ind mod maven en lille ekstra lomme til mobilen, hvilket er meget praktisk, da den så ikke ligger og rasler rundt i den store lomme. Lynlåsene i siderne giver god mulighed for udluftning. Længden på jakken er helt perfekt, da den lige går ned over bagdelen, og man derved ikke alt for let kommer til at skille på midten.

Det eneste man måske kan brokke sig over i forhold til lynlåsenes placering er, at det kræver lidt opmærksomhed lige at få sat hoftebæltet fra rygsækken rigtigt imellem lommer og udluftningslynlåse for ikke at få noget i klemme, der kan give vabler.

Pasformen er generelt rigtig god. Det er min erfaring, at anorakker ellers har haft en tendens til at være meget brede. Det er bestemt lykkedes Tierra med denne anorak at ændre på mine fordomme om anorakkers pasform, og dette samtidig med at det stadig er muligt at tage en ekstra trøje på indenunder. Jakken kan strammes ind forneden og i ærmerne, men ellers er der ikke de store justeringsmuligheder. Det er dog heller ikke nødvendigt, da den bare sidder godt. Hætten kan selvfølgelig også justeres. Den er stor nok til, at man kan have en klatre- eller skihjelm på indenunder, men skyggen kunne godt have været lidt bredere.

Er du en aktiv friluftsudøver, der mangler en god, slidstærk og vindtæt jakke, er du til klassisk snit som dog ser smart ud, og går du oven i købet ind for økologisk tøjproduktion, så er denne anorak lige noget for dig.

Lærke Stewart, onsdag, 21 november 2012, hits: 6635