Vaude Air Jacket

Når vejret viser sig fra sin værste side, og man har planer om at skulle ud og træne, er en god vindjakke uundværlig. Med et 80 procent vindtæt ydermateriale og gode vandafvisende egenskaber yder Vaude's Air Jacket en rigtig god beskyttelse. Og så er den endda lige til at folde sammen og tage med i lommen.

Når man bestiller en jakke over internettet, forventer man næppe at få den leveret som et brev. Dette var dog tilfældet med Vaude Air Jacket. Den ankom pakket ind i en lille kuvert, og da jeg mærkede hvor utrolig let pakken var, havde jeg svært ved at tro, at det rent faktisk var en jakke, der var blevet sendt til mig.

Vaude Air Jacket er simpelthen så utroligt let og kompakt. Når man stopper den ned i den medfølgende pakkepose, fylder den mindre end en tennisbold, og med en vægt på 103 gram for en størrelse medium er det intet problem at slæbe den med som en sikkerhed, hvis vejret skulle skifte undervejs.

Materialet er 100 procent polyamid, som er et meget let nylonmateriale med en god rivstyrke og god krølmodstandsdygtighed. Jakken vil altså – såfremt den ikke er våd – ikke tage skade af at ligge sammenkrøllet gennem længere tid. Det er dog ikke den anbefalelsesværdige opbevaringsmåde.

Stoffet føles meget som andre vindjakker. Det er ikke et materiale, der er super behageligt mod den bare hud, og jeg vil således foretrække at have noget langærmet indenunder. Jakken har dog en meget glat inderside, og der vil derfor ikke opstå særlig meget friktion mellem den og det inderste lag.

Pasformsmæssigt er Vaude's Air Jacket lidt pudsig. Det er først og fremmest en cykeljakke, og den er derfor lang bagtil og kort fortil. Dette er en fordel ved den foroverbøjede stilling, man har på cyklen, men en ulempe ved de fleste andre aktiviteter. Jakken er desuden meget lille i størrelserne. Jeg ville normalt altid skulle bruge en størrelse small i jakker, men i Air Jacket valgte jeg en medium. Og det er endda næsten lige før, at jeg skulle have haft en størrelse large, selvom jeg kun er 170 centimeter høj. Jeg vil derfor anbefale, at man lige prøver jakken på, før man køber den.

Jakken har ingen lommer. Hverken inderlommer, yderlommer eller ryglommer, som ellers er forventeligt på en cykeljakke. Der er derfor lagt op til, at jakken skal bruges som en ekstra beskyttelse ud over ens normale cykeltøj og ikke som den primære cykeljakke.

Det er, i mine øjne, lidt en skam at begrænse produktet på den måde. En lille ryglomme tilføjer selvfølgelig lidt vægt, men det er også rart at have mulighed for opbevaring af lappegrej og energibarer på de lange cykelture.
Vaude har dog valgt at give lave små felter på ryggen i reflekterende materiale, hvilket er en god sikkerhed på aftenens mørke landeveje.

Kort efter jeg modtog jakken fik den sin ilddåb, da jeg cyklede 300 kilometer Fyn rundt i blæsevejr. Jakken levede fuldt op til mine forventninger. Den føltes på ingen måder begrænsende – stoffet har en rigtig god bevægelighed, og man mærker knap, at man har jakken på.

Selv når man får pulsen op og sved på panden, føles jakken ikke så lukket, som mange andre vindjakker gør. Det skyldes sandsynligvis, at materialet "kun" er 80 procent vindtæt i stedet for fuldstændig vindtæt.

Man får derved langt mere luftudskiftning og en bedre åndbarhed. Jeg beholdt jakken på hele turen og skiftede kun de lag, jeg havde indenunder. Dette fungerede rigtig godt, og jakken føltes behagelig, selv efter den blev fugtig af sved.

Selvom Vaude Air jacket først og fremmest er en cykeljakke, kan den dog godt bruges til andre ting også. Den er en fin løbejakke, og jeg kunne også sagtens forestille mig, at have den liggende i rygsækken på min næste vandretur.

Den vejer mindre end mange af de førende producenters vindjakker, og hvis man kan leve med den lidt spøjse pasform, har man en rigtig funktionel og vejrbeskyttende beklædningsgenstand.

Array
Array
Array
, Onsdag, 25 april 2012, hits: 6504
Log ind