66 North Glymur Softshell Pants

Ved første møde med Glymur Softshell Pants fra islandske 66° North virkede prisen på 2000 gode danske kroner som et hammerslag, men efter at have brugt bukserne hver dag i den seneste måneds tid, er vi efterhånden formildet, og en ting er sikker: De vil blive brugt resten af vinteren. Når du skal give den gas under dine vinteraktiviteter, har du hovedsageligt brug for en ting, når det gælder vindtæt yderbeklædning: nemlig åndbarhed. Så da vi fik mulighed for at gennemteste de kraftige softshell-bukser, Glymur, slog vi til med det samme og opdagede hurtigt, at de havde flere anvendelsesmuligheder, end vi først troede.

Med uldundertøj inderst har bukserne primært været brugt til hundeslædekørsel og turskiløb i temperaturer, der lå fra frysepunktet og ned til minus 15 grader, og i de fleste vindforhold fjeldet kan byde på. De to meget forskellige aktiviteter har virkelig sat Glymurerne på prøve, da de spænder fra skiløbets sveddryppende slid, til slædens stillestående og gennemkolde fornøjelser.

Glymur er bygget i det vindtætte, åndbare og let isolerende Polartec Power Shield, der gør det muligt, alt efter temperatur og vindforhold, at bruge bukserne som både yder- eller mellemlag. Hvis vejret ikke viser sig fra sin mest bistre side, viser vores test, at stoffet yder fin beskyttelse mod vind, mens der under lidt barskere og blæsende forhold må en ekstra skal til, før man er varm og glad. Der er dog hele tiden en fantastisk åndbarhed, og selv efter en hel dags hårdt brug kunne der ikke mærkes nogen fugt, ligesom let regn ikke var noget problem for overfladen.

Selvom alle overflødige detaljer er barberet væk, og det minimalistiske design gør bukserne praktiske at bruge, mangler der lommer. Der er desværre kun to lynlåslukkede stiklommer, hvilket efter min smag er i underkanten, da de er svære at komme i, når man har en lang jakke på og gerne vil undgå at lukke kold luft ind, når man skal i lommerne.

På den anden side er brugbare detaljer noget vi synes om, og den kraftige velcrolukning ved anklerne virkede helt efter hensigten, og holdt i løbet af testperioden al løssne ude af bukser og støvler. Derudover er bukserne forneden lavet tilpas brede til, at der uden problemer er plads til et par store vandre- eller skistøvler, hvilket gør bukserne meget alsidige og vil kunne bruges af alle vinterentusiaster med hang til sne og kulde.

Opdag Verden // Troels Matz, lørdag, 17 april 2010, hits: 7130