Zimbabwe

Læs artikler, guider og nyheder om aktive rejser og trekking i Zimbabwe


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Zimbabwe.


Info og fakta om Zimbabwe

I Zimbabwe er der masser af offentlige busser. De er billige, og de kører næsten over det hele. Standarden er ikke altid særlig god, og de er til tider meget proppet. De billige udgaver er sjovere, da det er med den lokale befolkning og kører efter princippet: jeg kører, når jeg er fuld. Det kan være om 5 min. eller 2 timer.

Rejsen rundt i Zimbabwe

Der er nogle få togstrækninger, som er dyrere end bussen, men også men bekvemmelig.

Det er muligt at leje bil, men det er meget dyrt.

Det er også muligt at blaffe - ikke det sikreste, men let. Det er ulovligt at blaffe ind i nationalparkerne Zimbabwe.

Penge og papirer

I dag skal man have visum for at komme ind i Zimbabwe, men det kan købes ved grænsen eller i lufthavnen, så det er ingen nødvendighed at få det hjemmefra.

Zimbabwes ambassade i Skandinavien ligger i Stockholm:

Embassy of the Republic of Zimbabwe
Kungsgatan 62, Box 3253
10365 Stockholm
Tlf. +46 8 246695

Valutaen i Zimbabwe er Zimbabwe dollar.
Zimbabwe er et billigt land at rejse rundt. Der er hoteller i alle standarder og rigtig mange campingpladser. Det er billigt at gå på cafe og ud og spise. Der er som oftest en et lille gebyr ved indgange til nationalparken, men det er meget beskedent.

Sundhed og sikkerhed i Zimbabwe

At rejse rundt i Zimbabwe er lidt af en udfordring for en skandinavisk krop. Det er kun gul feber, som man skal være vaccineret for, for at få lov at komme ind i Zimbabwe, men der er en masse vacciner, som er meget anbefalet såsom difteri, ofte sammen med stivkrampe, hepatitis A og tyfus - og husk endelig malariapillerne.

I Zimbabwe er det, som i de fleste andre afrikanske lande, meget let at få sig nogle små ”venner”. De er ikke særlig rare, men værre er virkningen af den medicin, man får i Afrika mod parasitter, så lad være med at gå ombord i frugtboden uden at skylle frugten først.
Bortset fra parasitterne, myggene og lommetyve, er Zimbabwe et relativt sikkert land at rejse rundt.  

 

Log ind