3 tips: Kom i form til vandreturen

Det er nu, der skal ske noget, hvis du vil pudse formen af til vandreturene henover foråret og sommeren. Her er 3 simple tips til, hvordan du kan gøre det, uden at det bliver surt eller stressende.

Iformtilturen.jpg
Opdateret den 13. mar 2021
Læst af: 18025

Det er nu, der skal ske noget, hvis du vil pudse formen af til vandreturene henover foråret og sommeren. Her er 3 simple tips til, hvordan du kan gøre det, uden at det bliver surt eller stressende.

Er det for surt at træne sig op til vandreturen, er der risiko for, at det går i vasken med en af to følgende resultater:

1) Du kommer aldrig af sted på tur, fordi formen ikke er til det.

2) Du kommer på tur, men det bliver langt hårdere, end det kunne være, og ikke så stor en fornøjelse, som det burde være.

Er du derimod i form, når du sætter af sted på din længere vandretur, har du en langt større chance for at nyde turen. Have overskud til at lægge mærke til naturen, lydene, lugtene og udsigterne omkring dig. Have det sjovt. Der er også en mindre risiko for, at du får skader eller sætter kroppen under unødvendigt pres.

Alt det er jo meget fint. Men hvordan får man så lagt nogle træningsmetoder ind i hverdagen, som man faktisk har tid til at udføre, og som ikke bliver for sure?

Hvis du gerne vil i form til vandreturen, er der en ret god sandsynlighed for, at du godt kan lide at vandre. Så hvorfor ikke bruge vandring til at komme i bedre form til den længere vandretur?

  1. Gå så meget som muligt: Det lyder simpelt, men det kan være ret effektivt og ende med at give en masse ekstra kilometer i benene, hvis du har i baghovedet, at du kan gå i stedet for at cykle eller køre. Gå f.eks. over for at købe ind (og brug din rygsæk til varerne). Tag trapperne i stedet for elevatoren. Gå korte ture, når du kan presse dem ind.

  2. Gå en længere weekendtur: Gå en længere tur hver weekend med den rygsæk, du skal bruge på din længere vandretur. Du kan pakke mere og mere vægt i den uge efter uge. Gå i det fodtøj, du kommer til at bruge på din tur, og forsøg samtidig at imitere det terræn, din længere tur kommer til at foregå. Det kan være svært, men vær evt. kreativ. Målet er at komme i form og gøre kroppen klar til udfordringen, der ligger og venter i horisonten.

  3. Gå en kortere tur i løbet af ugen: Det kan være svært at finde tiden, men forsøg at få lagt en kortere tur ind midt på ugen. Her kan du fokusere mere på tempo end på distance. Du kan for eksempel afsætte et specifikt tidsrum og se, hvor langt du kan gå. Gør det samtidig så nemt som muligt ved at lægge turen ind sted, du har nemt ved at komme frem til; den lokale sø, skov eller park, hvis du bor i byen, hvor du kan tage runder.

Følger du de her tre tips, er du godt på vej til at komme i form til vandreturen. Har du tid til (og lyst til) at få ekstra træning ind, er det super. Løb en tur. Svøm. Meld dig ind i et træningscenter og brug en stairmaster, så du træner de muskler, du kommer til at bruge ude på stierne.

Det tæller alt sammen.

Foto: Olga Miltsova / www.istockphoto.com

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


NATUREVENTYR MED FAMILIEN

NATUREVENTYR MED FAMILIEN

DET GODE VANDREKØKKEN

DET GODE VANDREKØKKEN

Lav Pizza i dutch oven

Lav Pizza i dutch oven