Vinderne: Skandinaviens bedste grej

Scandinavian Outdoor Award 2024

 NOR1676Hvert år på den enorme grejmesse, ISPO, bliver Skandinaviens bedste grej og udstyr kåret inden for en række forskellige kategorier. Messen løb af stablen i sidste uge. Her er vinderne.

 

_NOR1676.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 07. jun 2024
Læst af: 1357

 NOR1676Hvert år på den enorme grejmesse, ISPO, bliver Skandinaviens bedste grej og udstyr kåret inden for en række forskellige kategorier. Messen løb af stablen i sidste uge. Her er vinderne.

 

Bag kåringen står en international jury af outdoorjournalister og grejeksperter. Her er, hvad de har valgt som vinderne af Scandinavian Outdoor Award Spring/Summer 2025.

Vinder af hovedprisen: FabPatch

At ordne et hul i dit outdoortøj og -gear er noget af det mest bæredygtige, du kan gøre. Dermed forlænger du nemlig udstyrets levetid i stedet for at smide det ud og købe nyt. Finske FabPatch byder på højkvalitetslapper, og en af de ting, der adskiller dem fra lignende produkter, er, at de tilbyder lapper til forskellige brands, så de matcher farven og materialet.

3


Vinder i kategorien bæredygtighed: Icebug Järv RB9X

Icebug forsøger konstant at producere mere bæredygtigt fodtøj. Den her nye trailsko beviser, at det er muligt med sit høje indhold af genanvendte og biobaserede materialer. Juryen var også begejstrede for, hvordan skoen klarede skærene på stierne; komforten, grebet og den velpolstrede sål. Den bløde, men holdbare, overdel tørrer desuden hurtigt og indeholder 45% biobaserede nylon. Alt i alt en glimrende trailrunning-sko til lange distancer.

Lenzerheide Scandinavian


Vinder i kategorien innovation: Nordisk Reisa Go

Tunnelteltet her er designet til camping og giver brugeren mulighed for at købe det indertelt, der passer til ens behov – der er således indertelte til henholdsvis to of fire personer. Der kan maksimalt sove seks i teltet, der har et rummeligt indre, hvor man kan stå op og sætte såvel bord som stole op. De store mesh-paneler, som kan dækkes til, holder myggene ude, men lader den friske luft komme ind.

 4


Vinder i kategorien livsstil: Light My Fire Plates Collection

Der går enorme ressourcer til spild på engangsbestik og -tallerkener, men det kommer Light My Fire i forkøbet med deres lejeprogram, BORROW, hvor eventmagere kan leje genanvendelige sager. Den nye tallerkenkollektion med forskellige tallerkener og ståle, der kan stables og vaskes i opvaskemaskinen, er særligt designet til serien her, men kan også købes i grejbutikker.

 2


Vinder i kategorien True Scandinavian: Helle Nying

Da Helle introducerede Nying i 1975 var der tale om en nu kategori inden for knive: en Kniv med et kort blad ladet i det legendariske trippellaminerede rustfrit stål med et smukt håndtag i birketræ. I dag, næsten 50 år senere, er det stadig en bestseller og et glimrende eksempel på en skandinavisk tilgang til produktdesign.

5

Læs mere om alle vinderne på Scandinavian Outdoor Awards hjemmeside

Andre spændende artikler


3 tips til en lettere rygsæk

3 tips til en lettere rygsæk

Danmarks vildeste natur

Danmarks vildeste natur

Underafkøling

Underafkøling