Alex Lowe frosne lig fundet

shutterstock_354723725-MU-Y.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 09. maj 2021
Læst af: 13109

Conrad Anker har med årene etableret sig som en af verdens mest interessante bjergbestigere, eksemplificeret ved sidste års fantastiske klatrefilm Meru. Tilbage i 1990’erne klatrede han sammen med sin bedste ven, Alex Lowe, der blev betragtet som en af tidens bedste bjergbestigere.

Selv sagde Lowe ofte: ”Den bedste bjergbestiger i verden er den, der har det sjovest!” og engang erklærede han, at ”der er to slags bjergbestigere: Dem, som klatrer, fordi deres hjerter synger, når de er i bjergene, og så er der alle de andre.”

I 1999 blev Alex Lowe og klatrekammeraten David Bridges begravet af en lavine, da de forsøgte af bestige verdens 14. højeste bjerg, Shishapangma, for derefter som de første nogensinde at stå på ski ned af dets sider.

Conrad Anker var sammen med dem, men Anker overlevede på mirakuløs vis. Han så blot de to forsvinde i en sky af hvid sne. Hjemme igen sørgede han med sin bedste vens enke, Jenni. Han hjalp hende med at tage sig af de tre børn, vennen havde efterladt, og de to forelskede sig.

De blev gift et par år senere. Den 29. april 2016 fik de to et opkald fra Ueli Steck og David Goettler, der var i gang med at akklimatisere på Shishapangma. De havde fundet to lig, frosset fast i en gletsjer. De beskrev rygsækkene og klatrestøvlerne, og der var ingen tvivl. De havde fundet ligene af Lowe og Bridges.

”På den ene side er der alle de her følelser, der bliver vækket til live, og det er som om, vi skal gå det hele igennem igen. Men på den anden side, i hvert fald for mig, er der også en følelse af ’Wow, Alex døde virkelig.’ Det var bare den her store sky af sne, og så var han væk. Der var aldrig et lig.

Nu er det som om, vi kan afslutte det hele. Jeg tror, det her er, hvor vi alle sammen gerne vil være,” sagde Conrad Anker, som sammen med familien vil tage til Tibet for at kremere ligene, til National Geographic.

Andre spændende artikler


Er du klar til at bestige Mt. Everest ?

Er du klar til at bestige Mt. Everest ?

På eventyr i Perus Cordillera Blanca

På eventyr i Perus Cordillera Blanca

30 år i Himalaya

30 år i Himalaya