Du er her:
  • ARTIKLER
  • Hjemmelavet tursnack: Energibar

Hjemmelavet tursnack: Energibar

Med dadler, nødder, gryn + hindbærmarmelade med chiafrø



Den her energibar er så lækker, at det er svært at tro, den ikke er usund. Den er dog lavet uden et eneste gram sukker, men indeholder gode kalorier, fibre, calcium, omega-3 fedtsyrer og antioxidanter – og så er den nem at lave.

Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 16. aug 2021



Den her energibar er så lækker, at det er svært at tro, den ikke er usund. Den er dog lavet uden et eneste gram sukker, men indeholder gode kalorier, fibre, calcium, omega-3 fedtsyrer og antioxidanter – og så er den nem at lave.

Opskriften her ender med cirka 6-8 barer.

Det kan være en fordel at rulle to lige store plader af baren ud og smøre marmelade mellem dem, da det er nemmere at pakke ned til turen.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Ingredienser til hindbærmarmelade med chiafrø

  • Ca. 150 g hindbær
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk friskpresset citron
  • 1 spsk. chiafrø

Ingredienser til energibaren

  • 90 g havregryn
  • 115 g valnødder
  • Ca. 200 gram dadler uden sten
  • 1 tsk vanilje
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til marmeladen i en blender eller foodprocessor. Sæt det til side i et kvarters tid og rengør blenderen.

  2. Blend havregrynene til konsistensen minder om groft mel.

  3. Tilsæt valnødder og salt og blend lidt mere.

  4. Tilsæt dadlerne én efter én og blend.

  5. Tilsæt vaniljen.

  6. Rul ¾ af mikset ud så tykt, som du vil have dine barer.

  7. Smør marmeladen ud over mikset.

  8. Tag den sidste ¼ af mikset og smuldr det ud over toppen.

  9. Stil hele molevitten i køleskabet i en times tid.
  10. Skær ud i den størrelse barer, du bedst kan lide.

Andre spændende artikler


Video: Vedligeholdelse af vandrestøvler

Video: Vedligeholdelse af vandrestøvler

Roadtripping og klatring i USA

Roadtripping og klatring i USA

Trekking rundt om Tibets Mount Kailash

Trekking rundt om Tibets Mount Kailash

Log ind