• Hjem
  • Artikler
  • Interview med Jon Lindberg - Vinderen af "Alene i Vildmarken"

Interview med Jon Lindberg - Vinderen af "Alene i Vildmarken"

”Der er kun dig selv”

Pedersen_og_Pedersen_OSP_83.jpg
Skrevet af: Tore Grønne - Foto: Ole Steen
Opdateret den 15. dec 2017
Læst af: 12591

Jon Lindberg vandt i foråret 2017 den første sæson af Alene i Vildmarken, der blev vist på DR3. Han brugte 45 dage alene i den norske vildmark og har nu skrevet en bog om at færdes i det fri. Vi har udfrittet ham om, hvordan det er at være alene i naturen.

Kan du lide at være alene på tur?
“Havde du spurgt mig lige efter, jeg kom hjem fra Norge, hvor jeg havde været alene i 45 dage, så havde jeg sagt nej. Der var det bare ikke fedt længere. Men jo, jeg kan virkelig godt lide at være alene på tur. Man skal ikke tale med andre om, hvordan tingene skal gøres, men skal selv vurdere, hvad der er det rigtige at gøre. Og hvordan man skal gøre det. Man står 100 procent med ansvar for sine handlinger. Det er spændende.”

Oplever du naturen på en anden måde, når du er alene, end hvis du har turkammerater med?
”Ja, det synes jeg. Jeg oplever nok naturen større og stærkere, når jeg er alene. Det har noget at gøre med, at jeg er en holdspiller. Hvis jeg er sammen med andre, går det meget ud på fællesskab og sammenhold, og det ligger der nogle fede oplevelser i. Men jeg tager det nok mere stille og roligt, når jeg er alene. Jeg kommer hurtigere ned i gear.”

Hvad ser du som nogle af ulemperne ved at være alene på tur?
”Nogle gange trænger man bare til et skulderklap, og én der siger ”det skal nok gå!” Eller man trænger til et godt råd, og én der siger ”nej, det der, det er en dårlig ide!” Det kan bare være det, der skal til. Men der er også ulemper i de gode situationer. Man savner at kunne sige: ”Jeg så også den der ren! Den var vildt flot!” Det er noget af det første, man begynder at savne, for det kommer ikke rigtig ud, når der ikke er nogen at dele oplevelserne med.”

Hvad gjorde du for at slippe ud af negative tankespiraler, da du var alene i vildmarken?
”Jeg gik ud i den natur, jeg er så glad for. Så opdager man noget nyt. Ser måske nogle rener. Fanger en flot fisk. Det at opdage noget nyt i naturen, få en god oplevelse, det gjorde noget godt for mig.”

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


TEST: Termokande til outdoorbrug

TEST: Termokande til outdoorbrug

På langs af Pyrenæerne

På langs af Pyrenæerne