Ny knivlov på plads

shutterstock_370601117-PEPP.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 28. Nov 2016
Læst af: 8956

Den 1. juli var det slut med den stærkt kritiserede knivlov, der de seneste år har ramt blandt andet friluftsfolket. Her trådte en ny lov nemlig i kraft. Loven er såvel en stramning som liberalisering, og hvis den kommer til at virke efter hensigten, så kan friluftsfolk, jægere og alle mulige andre folk med hang til naturen bære en almindelig foldekniv til fornuftige dagligdagsgøremål uden at risikere at komme på kant med loven. Og det er uanset, om der er tale om en enhånds- eller tohåndsbetjent Kniv.

Her er altså tale om en lempelse, og man kan nu igen tage på vandretur med kniven uden at risikere at komme i konflikt med loven. Man skal dog samtidig være opmærksom på, at man ikke må bære nogen som helst form for Kniv til fodboldkampe, koncerter, i nattelivet og til arrangementer, hvor der er mange folk samlet på samme sted. Heri ligger stramningen.

Den tid, hvor man altid og alle steder lovligt kunne bære en ikke-låsbar foldekniv under syv centimeter, er altså forbi.

”Nu rammer vi de kriminelle og knivene i nattelivet, men spænder ikke længere ben for f.eks. spejdere eller jægere, som tager på fisketur eller går på jagt. Den nye lov er blevet til i samarbejde med både jægerne, fiskerne, spejderne, friluftsfolket og de andre partier i blå blok, og jeg er glad og stolt over den brede opbakning, vi har fået fra resten af Folketinget til den nye knivlov,” udtaler Justitsminister Søren Pind.

Andre spændende artikler


På tværs af Andesbjergene til hest

På tværs af Andesbjergene til hest

3 nye vandreguider til Portugal

3 nye vandreguider til Portugal

På hundeslæde i Sverige

På hundeslæde i Sverige