Opskrift: Nem, lækker proteinbar

Hjemmelavet snack til turen

Her er en nem, hjemmelavet proteinbar, du ikke skal bage, men blot putte i køleskabet natten over. Baren har et glimrende forhold mellem kalorier og vægt – og så er den selvfølgelig også lækker at sætte tænderne i.

DSC01043.jpg
Skrevet af: Rasmus Bech
Opdateret den 12. mar 2021
Læst af: 15073

Her er en nem, hjemmelavet proteinbar, du ikke skal bage, men blot putte i køleskabet natten over. Baren har et glimrende forhold mellem kalorier og vægt – og så er den selvfølgelig også lækker at sætte tænderne i.

Ingredienser

  • 250 g cremet jordnøddesmør
  • 250 g honning
  • 100 g proteinpulver med vaniljesmag
  • 50 g havregryn
  • 40 g chiafrø

Sådan gør du

  1. Rør jordnøddesmør og honning godt sammen. Varm eventuelt blandingen i en mikroovn i et minut for at gøre den nemmere at røre sammen. 

  2. Bland proteinpulveret i og rør grundigt. 

  3. Rør havregrynene i blandingen. 

  4. Rør chiafrøene i mikset. 

  5. Put mikset i et fad og stil det i køleskabet i 24 timer. 

  6. Skær barerne ud i den størrelse, du ønsker. 

Snack


Masser af protein = godt med kalorier

Opskriften her giver proteinbarer med et samlet antal kalorier på 2830. Med en samlet vægt på 600 gram giver det 472 kalorier per 100 gram pakket i rygsækken – glimrende energi ude på stien. Du kan selvfølgelig skære dine barer, som du bedst kan lide dem. Jeg skar dem ud i otte styk, hvilket giver lige godt 350 kalorier per bar.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Det må du i den danske natur

Det må du i den danske natur

Hedeslag og Varmeudmattelse

Hedeslag og Varmeudmattelse

Bag om uld

Bag om uld