Opskrift: Nem, lækker proteinbar

Hjemmelavet snack til turen

Her er en nem, hjemmelavet proteinbar, du ikke skal bage, men blot putte i køleskabet natten over. Baren har et glimrende forhold mellem kalorier og vægt – og så er den selvfølgelig også lækker at sætte tænderne i.

DSC01043.jpg
Skrevet af: Rasmus Bech
Opdateret den 12. mar 2021

Her er en nem, hjemmelavet proteinbar, du ikke skal bage, men blot putte i køleskabet natten over. Baren har et glimrende forhold mellem kalorier og vægt – og så er den selvfølgelig også lækker at sætte tænderne i.

Ingredienser

  • 250 g cremet jordnøddesmør
  • 250 g honning
  • 100 g proteinpulver med vaniljesmag
  • 50 g havregryn
  • 40 g chiafrø

Sådan gør du

  1. Rør jordnøddesmør og honning godt sammen. Varm eventuelt blandingen i en mikroovn i et minut for at gøre den nemmere at røre sammen. 

  2. Bland proteinpulveret i og rør grundigt. 

  3. Rør havregrynene i blandingen. 

  4. Rør chiafrøene i mikset. 

  5. Put mikset i et fad og stil det i køleskabet i 24 timer. 

  6. Skær barerne ud i den størrelse, du ønsker. 

Snack


Masser af protein = godt med kalorier

Opskriften her giver proteinbarer med et samlet antal kalorier på 2830. Med en samlet vægt på 600 gram giver det 472 kalorier per 100 gram pakket i rygsækken – glimrende energi ude på stien. Du kan selvfølgelig skære dine barer, som du bedst kan lide dem. Jeg skar dem ud i otte styk, hvilket giver lige godt 350 kalorier per bar.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Ø-hop til Lyø og Avernakø

Ø-hop til Lyø og Avernakø

Guide til danske mikroeventyr

Guide til danske mikroeventyr

Danmarks sidste opdagelsesrejsende gået bort

Danmarks sidste opdagelsesrejsende gået bort

Log ind