USA’s bedste idé fylder 100 år

 

shutterstock_124808023-Lorc.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 27. okt 2021

 

Det er ofte blevet kaldt den bedste idé, amerikanerne nogensinde har fået. Nationalparkerne. Yellowstone blev udråbt som verdens første nationalpark i 1872, men det var først i 1916, den amerikanske nationalparkservice blev oprettet.

Den fylder således 100 år i år. I den oprindelige lovtekst, der fredede områderne, stod der, at formålet var at beskytte landskabet, naturen og dyrelivet, så områderne ”vil blive efterladt usvækkede, så fremtidens generationer kan nyde dem.”

I dag der 59 nationalparker plus omtrent 400 nationale monumenter, mindesmærker, militærparker, historiske sites, parkveje, rekreationsområder, kyststrækninger, floder, stier osv. Desuden har modellen til naturbeskyttelse, man startede i USA, dannet grobund for de omtrent 1200 nationalparker, der i dag findes spredt ud over mere end 100 lande verden over.

USA’s nationalparker danner i dag et oplagt netværk af formidable naturoplevelser at planlægge en USA-tur omkring, hvad enten du vil vandre, padle, ro, cykle eller tage den på ski, snesko eller rulleskøjter. Det bedste sted at starte planlægningen er selvsagt på nationalparkservicens glimrende hjemmeside, www.nps.gov

Andre spændende artikler


Project Trumpmore: Vil du se Trumps ansigt smelte?

Project Trumpmore: Vil du se Trumps ansigt smelte?

Yellowstone – sådan gør jeg selv

Yellowstone – sådan gør jeg selv

Blandt rednecks i USA

Blandt rednecks i USA

Log ind