Trekking i enorme Grand Canyon

Grand Canyon er om noget det landskabsmæssige symbol på USA, og kløften er også helt enormt stor – faktisk ubegribeligt stor. For selvom man forventer noget gigantisk, så er det en overraskelse, hvilke ufattelige dimensioner, der er tale om, når man endelig står på kanten. 

Udsigt_over_Grand_Canyon_Fo.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 04. jan 2017

Grand Canyon er om noget det landskabsmæssige symbol på USA, og kløften er også helt enormt stor – faktisk ubegribeligt stor. For selvom man forventer noget gigantisk, så er det en overraskelse, hvilke ufattelige dimensioner, der er tale om, når man endelig står på kanten. 

Vi nærmer os Grand Canyon, men landskabet er pandekagefladt, og intet tyder på, at kløften er i nærheden. Men som hugget ned i Colorado-plateauet åbenbarer det helt enorme naturfænomen sig med ét for vores fødder. Så langt øjet rækker er landskabet skåret op, og rødlige klipper, plateauer og sære stenformationer udfolder sig i et stærkt forrevent landskab, der er så enormt, det er svært at tyde proportionerne.
Langt dernede et sted flyder den grumsede, mudrede Colorado-flod, der på trods af sin ret uanseelige størrelse i dette vidunderlige stykke landskab er arkitekten bag det hele. Den er dog ikke synlig her fra kanten – for at se den, må man trekke dybt ned i alt det forrevne, hvor temperaturen stiger stødt, jo længere mod bunden, man bevæger sig.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Vandring_i_Grand-Canyon_Fot.jpg443 kilometer løber floden gennem Grand Canyon, og på de bredeste steder er der hele 30 kilometer over til den nordlige kant af kløften, hvor landskabet, lige som her syd for Grand Canyon, er fladt, fladt, faldt. Fra kanten af kløften er der helt op til 1600 vertikale meter til bunden.

Det er en hel del vandremuligheder i Grand Canyon. Langt de fleste besøgende holder sig udelukkende til Rim Trail, der klæber sig til kanten af kløften. Her er glimrende udsigter, men det er en langt større oplevelse at bevæge sig ned ad en af stierne, der fører mod bunden – og her slipper man også for de helt store horder af besøgende.
Bright_Angel_Trail_Grand_Ca.jpgBright Angel Trail er en af de populære og ganske spektakulære stier, der fører ned I Grand Canyon.  Den velholdte sti falder stejlt ned fra kanten, og snart befinder man sig mellem de forrevne klipper med udsigter, der blot synes at blive bedre og bedre, jo længere man går.
Fra maj til september, hvor temperaturerne ofte ligger på den ubehagelige side af de 35 grader, finder man vand undervejs, men det er stadig vigtigt at medbringe rigelige mængder selv. Og så skal man huske, at det normalt tager omtrent dobbelt så lang tid at gå op, som det gjorde at gå ned.
Man kan følge Bright Angel Trail hele vejen til bunden af kløften, mens det selvfølgelig også er muligt at vende om, når man har fået nok – eller når kroppen siger stop.
South Kaibab Trail er den anden populære sti, der fører til bunden af Grand Canyon. Stien er stejl, udsigterne er spektakulære, og der er ingen vand undervejs, så det er nødvendigt at medbringe rigelige mængder.
Fortsætter du helt ned i bunden af Grand Canyon, kan du overnatte på Phantom Ranch. Det kræver dog som oftest, at du har reserveret plads i god tid i forvejen – der kan være fult booket adskillige måneder frem i tiden.

Grand_Canyon_USA_Foto_Gary_.jpg

Andre spændende artikler


3 ukendte vandrestier

3 ukendte vandrestier

Vandring langs Stillehavets kyst

Vandring langs Stillehavets kyst

The Colorado Trail

The Colorado Trail

Log ind