Vandring i Kap Verde

På opdagelse i Afrikas Caribien

7.jpg
Skrevet af: Lotte Randeris Kristensen
Opdateret den 26. aug 2021
Læst af: 11467

Et nybagt forældrepar spænder baby på ryggen og tager langt ud i Atlanten for at udforske Afrikas vestligst beliggende nation til fods. Den lille ø-gruppe byder på frodig caribisk stemning, knastør ørken og et møde med en ualmindeligt venlig lokalbefolkning.

 

Jeg ser den først, da den er under en halv meter fra mit ansigt: En knytnævestor edderkop i gul-sorte advarselsfarver svæver midt over stien fra en usynlig tråd. Jeg stopper brat og går i knæ for at lirke mig under. Så ser jeg, at der er flere – i tusindvis sidder de vævre dyr som sorte pletter i glitrende, sammenfiltrede spind over stien og ned ad bjergsiden.

Bagfra kommer en lille gruppe lokale fra landsbyen med hovederne skjult i kæmpe bundter af planter høstet fra skrænterne. Plantebundterne nikker til hilsen og vugger videre forbi os, imens de bekymringsløst bryder igennem edderkoppeafspærringen.

Vi konkluderer, at der jo nok ikke er tale om en dødelig, giftig art og sætter efter dem ad den smalle jordsti, som bugter sig nedover rødbrune bjergskrænter mod den saftige floddal under os. Snart er vi nede i det frodige, hvor bananer og papayaer gror ved pastelfarvede huse, og den søde duft fra et lokalt grogue-destilleri vækker caribiske fornemmelser i kroppen.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Vulkanvandring i New Zealand

Vulkanvandring i New Zealand

Vandring i Mustang - Nepals afsidesliggende kongedømme

Vandring i Mustang - Nepals afsidesliggende kongedømme

Pilgrimsruten til Santiago

Pilgrimsruten til Santiago