Du er her:

ET SJÆLLANDSK CYKELEVENTYR

Bag om ’Ekspedition Lorryland’


Opdag Verdens chefredaktør, Tore Grønne, og hans kammerat, Bertel Henning, drager på cykeltur for at lave Tv-serien ‘Ekspedition Lorryland’. Planen er at pakke 7 små eventyr ind i en uges cykling. For at gøre det, bliver de nødt til at være en smule kreative. Hvordan skruer man helt op for eventyret, når man skal på cykeltur på Sjælland? Det spørgsmål stillede jeg mig selv, da jeg skulle lave Tv-serien ’Ekspedition Lorryland’, der kører på TV2 Lorry hen over sommeren. Jeg skulle af sted med min gode, gamle kammerat, Bertel Henning, der også er journalist, har sit eget produktionsselskab og i snart to årtier har hørt mig fabulere begejstret om mine lange ture på cyklen rundt i alverdens afkroge. Vi skulle lave syv, korte programmer, hvor hver dag skulle byde på et nyt eventyr. Det hører for øvrigt med til historien, at jeg til daglig bor i Californien, og at jeg faktisk aldrig har været på cykeltur i Danmark (lige på nær en lynetape på en årelang cykeltur fra Kina til Viborg, hvor jeg tilbragte turens sidste nat på et stykke græs bag en tankstation i Tørring). For mig var det derfor også en skøn mulighed for at komme på tur i det danske – genopdage, hvad der gør Danmark specielt.
Spørgsmålet var, hvordan man egentligt skaber det bedst mulige eventyr i områder, der er smukke, dejlige og idylliske, men måske ikke ligefrem stinker af netop eventyr. Hvad nu, hvis vi betragtede Lorryland som hele verden, og vi så det, som om vi var opdagelsesrejsende, der skulle ud og opdage den? Så blev Gilleleje pludselig til Nordpolen, Gyldenløves Høj blev til Mt. Everest og Køge Å blev til Nilen. Det var en række totalt søgte og håbløst overdrevne sammenligninger – men det gav os store smil på læberne; det gjorde det sjovere at drage ud. Vi havde pludselig et helt særligt formål med hver dag, og det dannede den muld, fortællingerne skulle gro fra. Fortællinger skaber jo minder, og det er minderne, man har tilbage, når cyklen igen er parkeret for enden af vejen. Gribskov er skøn at cykle gennem - og så ligger den kun et stenkast fra enden af S-togslinjen til Hillerød, så man kan nemt komme derud efter fyraften til en lille overnatningstur. Gribskov fra syd til nordEn halvvåd sommerfredag efter fyraften trillede vi ud fra Hillerød Station, forbi Frederiksborg Slot og ind Gribskov; den største skov i området (og Danmarks største gamle skov). Den skulle vi selvfølgelig krydse – og vi skulle også overnatte midt i den. Overnatning spiller en rolle i ethvert godt eventyr, og lejrpladser kan danne ramme om nogle af de fineste minder fra ture. Det tog ikke mange minutter at lægge byen, støjen og mennesker bag os. Nu knasede dækkene mod kringlede grusveje og hyggelige...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 05. aug 2020
Senest opdateret den 12. jun 2021

Andre spændende artikler


20-årige Søren cykler alene til New Zealand

20-årige Søren cykler alene til New Zealand

25 x 1000 miles uden motor

25 x 1000 miles uden motor

3 af verdens vildeste cykelruter

3 af verdens vildeste cykelruter

3000 kilometer på grøn juice

3000 kilometer på grøn juice

Alaskas kulde vs. Australiens hede ørken

Alaskas kulde vs. Australiens hede ørken

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind