Storbritannien

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og vandreture i Storbritannien


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Storbritannien.


3 gode cykelruter

3 gode cykelruter

også for begyndere
4 VANDRERUTER I WALES

4 VANDRERUTER I WALES

Wales gemmer på mere end 2.200 kilometer vandreruter
3 populære bikepacking-ruter i Skotland

3 populære bikepacking-ruter i Skotland

The Badger Divide, The Faultline Trail, og Wild About Argyll Trail
Verdens længste kystrute

Verdens længste kystrute

Vandreruten der følger hele den engelske kyst.
5 dage på Skye Trail i Skotland

5 dage på Skye Trail i Skotland

Ruskende, regnfuld og helt eventyrlig
Ny bikepackingrute i England

Ny bikepackingrute i England

The Old Chalk Way
Via Columbani

Via Columbani

Ny 6.000 km pilgrimsrute i Europa
Vandreguide: West Highland Way

Vandreguide: West Highland Way

Fantastisk vandretur i Skotlands højland
430 KM I KULDE, REGN, MUDDER OG VIND

430 KM I KULDE, REGN, MUDDER OG VIND

Montane Spine Race - Storbritanniens mest brutale løb
Højt til himlen på Skye Trail

Højt til himlen på Skye Trail

Med Opdag Verden på tur i Skotland
3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

The Skye Trail, Great Glen Way og East Highland Way
Munro-bagging i højlandet

Munro-bagging i højlandet

Dagsture i Skotland
Vandring i England

Vandring i England

’Nytteløs’ fornøjelse i Lake District
Vandring i Peak District

Vandring i Peak District

Englands smukke Midlands
154 km på West Highland Way

154 km på West Highland Way

På vandretur i Skotland
Guide: vandring, cykling og topbestigning i Wales

Guide: vandring, cykling og topbestigning i Wales

Balancekunst på Snowdons hestesko
Vintervandring i Wales

Vintervandring i Wales

En rusketur i det britiske
Dingle rundt i Irland

Dingle rundt i Irland

Vandring rundt om halvøen
Luksus i Whisky-land

Luksus i Whisky-land

West Highland Way
West Highland Way

West Highland Way

Vandring på historiske græsgange

Info og fakta om Storbritannien

England er på en gang en gammel og ny verden. England er store mondæne godser i grønne landskaber, det er fattigdom i Manchesters forstæder. Rige godsejere der går på rævejagt og drikker whisky og minearbejdere i Wales. Men England er også et moderne, multikulturelt samfund med Vesteuropas største koncentration af muslimer og hinduer, der primært bor i byer som London, Birmingham, Newcastle og Manchester. De storbyer har undergået en stor forvandling.

I tidligere slum– og havneområder er gamle dokker og fabrikker ryddet. Det er ikke længere fragtgods, der fylder de mange kvadratmeter men kunst, design, smarte cafeer og moderniserede lejligheder. I England er briterne en attraktion i sig selv. Der er et møde med den sorte britiske humor, de fleste har oplevet enten i levende live eller på tv-shows som Keeping up Appearances med Hyacinth eller Da Ali G Show.

England er oplevelsen af et klassesamfund - der stadig findes - det er husmødre, der tripper af sted i små, korte kjoler gennem forstæder med klapvogne, for at købe Macaroni and Cheese i Tesco, og de minkklædte fruer der frekventerer Harrods og drikker eftermiddagste på Dorchester Hotel i London.

En rejse gennem England er også en rejse gennem en lang række historiske begivenheder, der har forandret Europa, og de lande der hørte under det britiske imperium. Historien er over alt: I arkitekturen, kunsten, litteraturen og i landskaberne. England er de store, enestående nationalparker, hvor man kan alt lige fra paragliding til at tage på vandreture. England er en mosaik af oplevelser.

Befolkning, religion og kultur

BEFOLKNINGEN

Storbritannien var oprindeligt befolket af keltere. I det 5. århundrede blev de britiske øer invaderet af germanske folk - først og fremmest anglere og saksere fra Nord-Tyskland og jyder fra Danmark. De germanske stammer dannede grundlaget for den britiske nation og udviklede sproget, til det der er engelsk i dag. Efter slaget ved Hastings i 1066 blev anglesaksernes overherredømme erstattet af skandinaviske normanere. De blev den herskende klasse. Siden smeltede de forskellige anglesaksiske og normanske grupper sammen til et homogent folk. De er grundlaget for den engelske nation.  I dag lever der ca. 59, 4 mio. mennesker i Storbritannien.

RELIGIONER

Op mod 60 % af den engelske befolkning bekender sig til den anglikanske statskirke – Church of England. Kun ca. 1,1 mio. mennesker ud af de 59, 4 mio. der bor i Storbritannien går i kirke hver søndag. Mange kirker bliver derfor brugt til andre formål i dag såsom fitnesscentre, diskoteker og pubber. 
Church of England er delt i to geografiske områder med hver deres ærkebiskop. Hovedsæderne er Canterbury og York. Først i 2004 kunne man fejre 10-års jubelæet for de første kvindelige præsters ansættelse i Church of England. 
Hver 10. brite er tilhænger af den katolske kirke. Den katolske kirke er indelt i otte geografiske regioner. Fire i England, to i Skotland, en i Ireland og en i Wales. Ærkebiskekoppernes hovedsæder for den katolske kirke er i Westminster, Cardiff og Glasgow. 
Storbritannien har den største koncentration af muslimer i Vesteuropa. De ca. 2 mio. muslimer kommer fra især Pakistan og Bangladesh. Der er over 1000 moskeer og bedesteder. Derudover er der en stor gruppe jødiske samfund, hinduer og sikhs.

Hvornår skal jeg rejse til England?

Man kan rejse til England året rundt. Vejret i England er mere upålideligt end det danske vejr. Der er flere regnvejrsdage, og det er vanskeligt at forudsige temperaturer, da de veksler en del. I det sydøstlige England er det mere tørt end andre steder i landet, og det sydvestlige England har et subtropisk klima om sommeren. Wales har gennemsnitligt 200 regnvejrsdage om året, så husk altid en paraply eller et regnsæt med i tasken.

Rejsen til og fra England

Der findes et hav af billige flybilletter til England. Der er flere afgange i døgnet fra Kastrup lufthavn med blandt andre SAS, sterling og easyjet. 
Ryan air flyver fra Esbjerg og Århus til både London og Glasgow.

Log ind