På eventyr med Bering

Untitled 1På zarens befaling - Med Bering og Spangsberg i Sibirien og Stillehavet 1725-1743 fortæller historien om de to danskledede ekspeditioner, der i 1700-tallet på den russiske zars ordre tog på opdagelsesrejse i et tyndt befolket, stort set ukortlagt og særdeles barskt hjørne af verden: Sibirien, Kamtjatka og det nordlige Stillehav.

Mange ekspeditionsdeltagere gik til af kulde og skørbug, heriblandt den øverstkommanderende, flådeofficeren Vitus Bering.

Beringstrædet blev efter Berings død opkaldt efter ham, for strædet, der adskiller Asien og Amerika, var en af de afgørende opdagelser, som rejserne kastede af sig.

Bogens anden hovedperson, kaptajn Martin Spangsberg, der var en af Berings to næstkommanderende, overlevede, men rejserne endte heller ikke ubetinget lykkeligt for ham, da han fik lagt sig ud med zar-regimet.

Resultaterne af anstrengelserne imponerede ikke i samtiden og samlede støv i en tid, før man begyndte at forstå omfanget af dem: De førte til helt ny viden om områdets geografi, biologi og etnografi, og siden hen har de ekstreme og voldsomme vilkår, som ekspeditionsdeltagerne var underlagt, inspireret.

På zarens befaling er gennemillustreret med farvebilleder, illustrationer og kort.

På zarens befaling af Morten Hahn-Pedersen. Gyldendal. 326 sider. 349,95 kr.

Tags:

Bøger
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Søndag, 12 August 2018, opdateret 24 Juli 2018, læsninger: 1466

Log ind

Ugens 10 mest læste artikler

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind