Du er her:

Bikepacking på Baja


shutterstock 513835003 Andr

Der sker spændende ting på turcykelområdet i de her år. Ikke alene boomer antallet af folk, der drager ud i verden på den tohjulede; der er også nye måder at tage af sted på, der vinder ind. En af de største trends inden for turcykling er bikepacking. Forskellen fra almindelig turcykling ligger primært i, at man ikke cykler med tasker spændt på for- og bagbagagebærere, men i stedet har et setup, hvor man benytter sig af mindre stel-tasker, der er pakket væk inden for cyklens geometri, og bredere dæk.

Det betyder, at man kan drage ud på småstier og jordveje, der er svært tilgængelige, hvis man har tasker, der rager ud og kan sidde og rasle. Og det betyder, at man skal pakke lettere. Det er på mange måder cykelverdens version af light & fast, som vi kender det fra vandring og bjergbestigning.

En ny, spændende rute, der er lagt an på bikepacking, går på langs af hele den mexicanske halvø Baja California – i alt 2735 kilometer, 95 procent uden asfalt. Ruten starter i San Diego mod nord på grænsen mellem USA og Mexico og slutter på sydspidsen af halvøen i San José del Cabo.

Undervejs er der store blik ud over Stillehavet, fredelige sandstrande ved Sea of Cortez, enorm ørken med titusindvis af kaktusser, søvnige fiskerbyer, store bjergkæder og gamle spanske missionsbyer. Turen er bedst mellem november og marts, hvor temperaturerne er til at holde ud. På www.bajadivide.com finder du meget mere information om ruten.

Skrevet af: Redaktionen
Den 05. aug 2017
Senest opdateret den 12. nov 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind