Camino dos Faros i Spanien

Fyrtårnsruten på 'Dødens Kyst'


Find her en rute, der snor og bugter og kringler sig langs Galiciens Atlanterhavskyst i det nordvestlige Spanien. På Camino dos Faros finder man de kendte fyrtårne på klipper og skær over bølgerne, og selvom ruten ikke er en egentlig pilgrimsrute, så ender den et sted, der er nærmest mytisk for camino-vandrere: ved Cabo Finisterre; verdens ende og slutpunktet for Camino de Santiago.

Når man sætter ud på Camino dos Faros, kan man lige så godt vænne sig til sin nye følgesvend med det samme: Havet. Stien følger nemlig mere eller mindre slavisk den smukke kyst, og på højre hånd har man bølgerne.

Og det er ikke bare småskvulpende bølger, man har udsyn over – kysten går under navnet Costa de Morte, Dødens Kyst, da Spanien her bliver ramt af al Atlanterhavets vrede og vildskab, som hamrer ind fra vest.

Når det kommer til skibsfart, går det for at være en af verdens farligste kyster, men heldigvis er der ingen fare på færde fra landsiden, hvor det vilde vejr til gengæld har skabt dramatiske, smukke landskaber.

Her ligger klipper, pynte og småøer ude i det hvidskummende hav, og som man vandrer fra bugt til bugt, kommer nye udsigter og fine fyrtårne til syne.

Der er dog også et par etaper, hvor man tager en lille pause fra den eksponerede kyst og de øde strande, men i stedet følger flodudmundinger lidt ind i landet. Det skaber lidt ekstra variation på ruten.


Aktivitet

Vandretur


Land

Spanien


Turlængde

200 km


Tid

8 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Januar
  • Februar
  • Marts
  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober
  • november
  • december

Dag for dag


Camino dos Faros starter ved rutens mindste, men ikke desto mindre vigtige, fyrtårn i Malpica. Dagen igennem bølger stien op og ned langs kysten, mens der sidst på dagen ligger seks fredelige strande i bugterne. Og så er man i gang.

De følgende dage følger bugter, klippekyst, flere sandstrande, havvand i alskens blå og grønne nuancer, og så er der selvfølgelig kulturen. Hver dag passerer man gennem små, oldgamle landsbyer, der er oplagte til såvel pausen som provianten og lidt forkælelse af smagsløgene.

Der er ruiner, der trækker tråde næsten 2.000 år tilbage i tiden, hvor man kan lukke øjnene og lytte til tidens gang. Og så er der de charmerende fiskerlandsbyer, hvor der dagligt hives frisk fisk ind fra havets dyb, og man kan smage på sagerne.

For enden af ruten ligger Cabo Finisterre, der samtidig er stedet, hvor den verdensberømte Camino de Santiago slutter.

Her – ved stedet, man i Romertiden troede var intet mindre end verdens ende – vandrer man op til det sidste fyrtårn, der står som et monument over slutningen på en ganske særlig uges vandring.

Læs artikel

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.

Værd at vide


Ruten

Camino dos Faros er 200 kilometer lang og er inddelt i otte etaper.

Ruten er nem at følge, og der er ingen teknisk vandring.

Dagsdistancerne kan blive på den lange side med op mod 30 kilometer nogle dage, men der er flere steder mulighed for at skyde genvej og forkorte den zigzaggende rute.

Bedste årstid

Klimaet er dejligt mildt på de her kanter, så ruten kan vandres året rundt.

Stierne kan dog blive ret våde om vinteren, så kan man vente til smukke april, maj og juni, hvor lyset er fantastisk, og blomsterne blomstrer, så fortryder man det ikke

Overnatning

Der er masser af muligheder for at overnatte på forskellige budgetter med tag over hovedet i byerne langs hver af etaperne på ruten.

Mad & vand på turen

Der er ingen grund til at slæbe den store rygsæk fyldt med frysetørret mad med på turen her.

Der er masser af steder at proviantere, spise frisk fisk, lokale retter og købe lidt godt til ude på stierne.

Der er endda en Michelin-restaurant i form af As Garzas.

Fyld drikkedunkene op med vand i byerne.

Transport

Flyv f.eks. til Santiago de Compostela.

Herfra tager det små to timer med bus at nå til rutens start i Malpica.

Log ind