Du er her:

Spanien

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og vandreture i Spanien


Her finder du artikler, guider og nyheder om vandreture og andre aktive rejser i Spanien. Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Spanien.

Læs info og fakta om Spanien


Vandreture i hjertet af Gran Canarias bjerge

Vandreture i hjertet af Gran Canarias bjerge

Under forårssolen på vulkanøen
5 skjulte perler på Gran Canaria

5 skjulte perler på Gran Canaria

Når du er på vandretur
Vandring: Tenerife på tværs

Vandring: Tenerife på tværs

Eventyr i vulkanøens mangfoldige natur
Vandring på tværs af De Kanariske Øer

Vandring på tværs af De Kanariske Øer

Over de 7 øer til verdens ende
Fire fortællinger fra Mallorca

Fire fortællinger fra Mallorca

På vandretur med Opdag Verden i Tramuntana bjergene
Gran Canaria - overraskelsernes ø

Gran Canaria - overraskelsernes ø

På vandretur med Opdag Verden
På langs af Pyrenæerne

På langs af Pyrenæerne

31 dage alene på Haute Route Pyrenean
3 dagsture på La Palma

3 dagsture på La Palma

Himmelflugt & klippekyster
Vulkanø med telt og trangia

Vulkanø med telt og trangia

Vandring på Tenerife
Vandring i Picos de Europa

Vandring i Picos de Europa

Dagsture i Spaniens bjerge
Familievandring på Camino Primitivo

Familievandring på Camino Primitivo

Pilgrimstur i Spanien
Costa Cálida i havkajak

Costa Cálida i havkajak

Langs Spaniens vilde kystlinje
På solsiden af Sierra Nevada

På solsiden af Sierra Nevada

Skjult skønhed i skyerne
På hesteryg gennem Sierra Nevada

På hesteryg gennem Sierra Nevada

Ride-eventyr i de spanske bjerge
Vintervandring og mountainbike på Tenerife

Vintervandring og mountainbike på Tenerife

Andet end blot badestrande på Tenerife
Øhop med vandring på De Kanariske Øer

Øhop med vandring på De Kanariske Øer

Frihed med en baby i rygsækken
4 forrygende ture: Vandring på La Gomera

4 forrygende ture: Vandring på La Gomera

Guide til vandring på De Kanariske Øer
Vandring på Gran Canaria: 3 dagsture

Vandring på Gran Canaria: 3 dagsture

3 detaljerede turbeskrivelser

Info og fakta om Spanien

Franco og fascismen fik ikke kuet den spanske ildsjæl, og landet er i dag topmoderne, sprudlende og fuld af muligheder. Charterturismen lever sit eget liv, men der er ikke noget i vejen for selv at udforske nationalparker, opleve tyrefægtning og verdensklassefodbold, beundre Picassos streger eller nyde en omgang kold gazpacho eller rygende varm paëlla.

Når eventyreren i dag begynder at røre på sig kan du kaste dig ud i flamencoens forførende dans eller ned af de sydligste skipister i Sierra Nevada, mens du nyder synet af Middelhavet. Ved Melilla kan du synke ned i den underjordiske verden og opleve havets hemmeligheder. Du kan vandre i bjerge, i dale og i samtlige spanske regioner eller kaste dig over kitesurfing og vandski ved Middelhavs- og Atlanterhavskysterne. Der er ingen undskyldning tilbage.

Befolkning kultur og religion

Der bor cirka 44 millioner mennesker i Spanien, hvoraf de 92 % er spaniere og 8 % udlændinge. Dog kan det være svært at betegne Spanien som et samlet hele, da landet består af 17 regioner der i stor udstrækning har selvstyre. I nogle regioner har befolkningen en udpræget selvstændighedsfølelse og her vil man formentlig møde en del, der snarere betragter sig selv som baskere (2 %), catalanere (16 %) eller galiciere (8 %).

Officielt taler man i Spanien castiliansk, det vil sige spansk, men i forskellige regioner taler man også catalansk, baskisk, galicisk og valenciansk. Mellem de forskellige regioner er der ligeledes forskel på måden hvorpå castiliansk udtales. Nord på hører man ordene udtalt meget som de står skrevet, mens man i det sydlige Spanien, og specielt i Andalusien, hurtigt kan blive hægtet af, da ”s” ikke udtales, hvilket er meget lig den dialekt, man vil møde i de Sydamerikanske lande.

Hvornår skal jeg rejse til Spanien?

Klimaet i Spanien spænder fra tempereret til subtropisk. Maj, juni og september er gode rejsemåneder med lækkert vejr og varme. Opholder du dig sydpå, kan april og oktober også anbefales. Værst er månederne juli og august: Varmen er på sit højeste, og turisterne valfarter til landet i læssevis.

Men ellers er Spanien egentlig et land, hvor du kan finde ideelle rejsetemperaturer året rundt: Tag sydpå til Middelhavskysten i vinterperioden og nordpå og op i bjergene eller på stranden i sommermånederne.

Rejsen til og fra Spanien

Du kan let kommer direkte til Spanien med flyet, da langt de fleste selskaber – også lavprisselskaberne – har ruter til den sydlige del af Europa. Tag for eksempel flyet til Madrid for en tusse for en enkeltbillet eller til Barcelona for omkring 1300 kroner.

Rejsen rundt i Spanien

I Spanien findes der 342.000 km asfaltvej og 15.199 km jernbanestrækning, så der skulle være gode muligheder for at komme godt rundt i hjørnerne. En af de billigste og letteste måder at komme rundt på er med bussen, og på www.busstation.net får du overblik over busrejser og –destinationer til de større, spanske byer.

Tognettet dækker også det meste af landet, og på www.renfe.es kan du finde tider og ruteafgange. Befinder du dig i Andalusien, bør du næsten unde dig selv den oplevelse at prøve Al Andalus Expreso. Toget er et superluksuriøst et af slagsen, der måske leder tankerne hen på den berømte Orientekspressen, og kører gennem det andalusiske landskab. Expreso, som består af 14 vogne fra 1900-1930, kører fra april til oktober.

Se mere på www.alandalusexpreso.com.

Sundhed og sikkerhed

Spanien oplevede i 2004 bombesprængninger i Madrid, og selvom man som turist bør udvise en vis agtpågivenhed, burde der ikke være noget i vejen for at tage til denne sydlige del af Europa. Sandsynligheden for, at det sker igen, er relativt lille.

Terror er ikke et ukendt fænomen, da ETA – de baskiske ekstremister, der kæmper for selvstændighed – har hærget landet i årtier, og i 1999 genoptog terrororganisationen bombesprængninger og likvideringer, især i større byer. Udvis derfor forsigtighed og vær opmærksom i større forsamlinger, men lad det ikke forhindre en eventuel rejse. Som turist er sandsynligheden for at blive generet af lommetyverier langt større.

Log ind