3 x varm vintervandring

Få timer borte – men en verden til forskel. Man skal ikke langt mod syd, før foråret spirer, fuglene kvidrer, og vandrestierne lokker med ture i noget nær perfekte temperaturer, mens der stadig er lidt mørkt, vådt og halvtrist i det danske.

vintervandringshutterstock_430258243-Alek.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 17. aug 2022

Få timer borte – men en verden til forskel. Man skal ikke langt mod syd, før foråret spirer, fuglene kvidrer, og vandrestierne lokker med ture i noget nær perfekte temperaturer, mens der stadig er lidt mørkt, vådt og halvtrist i det danske.

Det er De Kanariske Øer et perfekt eksempel på. Her er tre ture på tre forskellige øer, der alle har rigeligt med stier og gode vandreoplevelser i den sene vinter og foråret.


1. GRAN CANARIA

Gran Canaria lokker med gode stier, masser af solskin og fremragende udsigter ud over vulkanske bjerge, der strækker sig op i næsten 2000 meters højde. Skal du vælge én vandretur på øen, så læn hovedet tilbage, kig op og sæt ud på turen til Roque Nublo, som ligger 1803 meters højde.

Her er tale om et 65 meter højt landemærke, som ikke overraskende er en populær tur.

Du kan starte turen flere steder; for eksempel fra landsbyen La Culata. Her fra går stien op gennem en stenrig kløft, senere for forunderlige klippespir på bjergsiden, over et bredt plateau og op til klippetårnet Roque Nublo.

Heroppe fra er udsigterne ganske dramatiske, bjergsiderne under én noget nær lodrette, og klipperyg efter klipperyg ligger til horisonten. Turen tilbage ned ad bjerget går blandet andet gennem fyrreskov, og efter en nedstigning på 400 meter er man tilbage, hvor man startede.

Den effektive gåtid på ruten er omtrent tre timer, men der er fine picnicspots undervejs, så regn med at bruge det dobbelte, hvis du samtidig skal suge udsigterne til dig.


 vintervandringshutterstock 377838349 Ross

2. LA GOMERA

La Gomera er populær blandt vandrere, fordi den er én af de grønneste og mest varierede af De Kanariske Øer. Her er masser af fine stier gennem frodige bjerge og dybe kløfter at vælge mellem, og én sti, man ikke bør snyde sig selv for oplevelsen af, starter nær toppen af øens højeste punkt.

Heroppe, 1487 meter op over havet, ligger toppen i nationalparken Garajonay. Man vandrer ned gennem UNESCO-fredet skov med et væld af laurbærtræer, hængende lav, kæmpebregner og klukkende vandløb. Er man heldig ser man vulkanen Teide på Tenerife ude i det fjerne.

Turen starter ved den øde parkeringsplads ved Pajarit, som du kan nå med bus eller taxa. Gå gennem skovene til en anden parkeringsplads, Alto del Contadero, og følg så sti PR LG 3 til byen Hermigua.

Turen tager cirka fem til seks timer.


vintervandringshutterstock 511438615 Anna
3. TENERIFE

Det er umuligt at komme uden om vulkanen Teide, hvis snakken falder på vandring på De Kanariske Øer. Vulkanen på de 3718 meter ligger på Tenerife i et enormt, imponerende vulkanlandskab, og her er tale om en lidt mere krævende tur, som de fleste vandrere bruger to dage på at gennemføre.

Det er muligt at overnatte på refugiet Alta Vista, der ligger cirka 400 meter under toppen. Gør du som de fleste og står op, inden solen, så kan du stå på toppen, når dagens første lys rammer vulkanens top.

Der er noget magisk over at se vulkanens koniske skygge bliver kastet ned over landskaberne, der ligger langt under dig. Atlanterhavet strækker sig til horisonten – og tænk sig: du kan nå at kaste dig selv i bølgerne, inden dagen er omme.

Foto 1: Aleksandar Todorovic/www.shutterstock.com
Foto 2: Ross Helen/www.shutterstock.com
Foto 3: Anna Lurye/www.shutterstock.com

 

 

 

Find din næste tur her


Ruteforslag
GR221 - Mallorca

GR221 - Mallorca

Priser fra 3.595,-
Fællesture
Vandring på Caminoen

Vandring på Caminoen

Ruteforslag
Camino dos Faros i Spanien

Camino dos Faros i Spanien

Andre spændende artikler


11 dage gennem Pyrenæerne

11 dage gennem Pyrenæerne

På langs af Pyrenæerne

På langs af Pyrenæerne

Topfeber på Tenerife

Topfeber på Tenerife

Log ind