GR223 PÅ MENORCA

8 dages vandrerute på Menorca - Camí de Cavalls


Det nok de færreste, der har hørt om GR223 på Menorca. Her er tale om en 160-185 kilometer lang kystrute, der i løbet af 20 etaper når øen rundt på en rute, der trækker tråde 800 år tilbage.

Middelhavsøen Menorca ligger på mange måder i skyggen af nabo-øen Mallorca, men drager man til den lille ø, finder man en smuk vandresti, der fører hele øen rundt langs eller tæt ved kysten.

Camí de Cavalls betyder noget lignende ´Hestestien´ og kan spores helt tilbage til 1330, da Jacob 2. af England beordrede en sti øen rundt, som skulle forbinde vagttårne og beskytte øen mod fjender og pirater. Bevæbnede vagter til hest skulle kunne ride på stien; deraf navnet.

I 2011 blev man færdig med at restaurere stien, så man nu kan vandre af sted på den historiske sti, der går langs fine strande og over bakkedrag med lav bevoksning, som sikrer, at der ofte er store udsigter.

Da der er temmelig øde og mennesketomt på nord- og vestkysten, finder man ovenikøbet en fred, der ikke altid er nem at finde på populære Middelhavsøer.

Og man når frem til nogle af øens mest øde beliggende strande.

20 varierede etaper
GR223 er inddelt i 20 etaper på mellem 6 og 13 kilometer, og man kan således selv stykke en rute sammen, som passer til ens form, og hvor meget tid man har til at stoppe på f.eks. strandene i de små bugter undervejs.

'Her inviterer vandet til at huske dykkerbrillerne. Man finder også vindblæste kyststrækninger, ensomme fyrtårne, rødlige grusstier gennem områder med røde kystklipper, tørre dele med meget lidt vegetation, opdyrkede områder med skove, lunde og plantager, strækninger med vilde blomster og stier, hvor man vandrer direkte på strandenes sand.

Og så er der selvfølgelig småbyer undervejs, hvor man kan overnatte, slappe af, spise og måske smage på lidt vin.
Alt i alt finder man en rute med varierede kystlandskaber – plus kulturen med de gamle kystvagttårne og hyggelige småbyer.


Aktivitet

Vandretur


Land

Spanien


Turlængde

160 km


Tid

8 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Januar
  • Februar
  • Marts
  • april
  • Maj
  • august
  • september
  • Oktober
  • november
  • december

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.