5 skjulte perler på Gran Canaria

Når du er på vandretur

Det er fantastisk at vandre på Gran Canaria, men der er selvfølgelig mere at opleve end ude på stierne. 

Gran-Canaria-vandreferie_6.jpg
Skrevet af: Jes Lindrum Brinch
Opdateret den 23. jun 2023

Det er fantastisk at vandre på Gran Canaria, men der er selvfølgelig mere at opleve end ude på stierne. 

5 skjulte perler på Gran Canaria:

1. Hyggelig, historisk bjergby

I det nordøstlige hjørne af øen finder du Jomfruen af Pino i den smukke, gamle basilika i Teror. Det er øens Skytshelgeninde på et af de ældste beboede steder på De Kanariske Øer, og netop her finder du også øernes ældste marked om søndagen. Teror har desuden et fint udvalg af små butikker med lokale varer og god mulighed for at finde noget særligt at tage med hjem – bl.a. den lokalberømte, smørbare chorizo fra klosteret i byen.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Gran Canaria vandreferie 192. Charmerende havneby med lækker strand

På sydvestkysten ligger den afslappede havneby Puerto de Mogan. Sydkysten er væsentligt varmere end den nordlige med fint læ fra de typisk nordlige vinde. Her er fladt, klart vand ved en fin sandstrand – og en del fisk under overfladen til dem, der har dykkermasken med. Her er idyllisk og alle muligheder for at forkæle sig selv med mad og drikke på spisesteder mellem byens kanaler og ved havnefronten. Du kan også være aktiv på vandet med f.eks. dybhavsfiskeri eller i kajak.

 

Gran Canaria vandreferie 213. Europas nordligste kaffeplantage

I den frodige dal mod Agaete i nordvest er der glimrende betingelser for at dyrke kaffe og vin. Kaffeplanterne får deres særegne smag fra placeringen i skyggen af appelsin-, mango-, guava- og avokadotræer. Hos Bodega Los Berrazales finder man en interessant kombination af kaffeplantage og vingård. Tager du en rundvisning på den over 200 år gamle familieejede farm, oplever du begge dele.

 

Gran Canaria vandreferie 184. Den botaniske have i Las Palmas

Ganske gratis kan du gå i Jardin Botanico Viera & Clavijo. Du skal snøre skoene godt, for der er temmelig kuperet, men det er anstrengelserne værd. I haven er der endemiske planter og træer fra alle de syv øer i øgruppen samt flotte planter fra f.eks. Azorerne og Madeira. Det er oplagt at medbringe egen mad og drikke.

 

Gran Canaria vandreferie 205. Smut til naboøen Tenerife

Der er kun 80 kilometer og godt halvanden times sejlads til Tenerife. For bare €45 kan du sejle med og udforske endnu en af De Kanariske Øer, vandre, måske bestige vulkanen Teide og finde små, hyggelige bjergbyer og dejlige strande.

Spanien

Spanien er et slaraffenland, når det kommer til vandreture, og som noget ret specielt, finder man glimrende steder at vandre året rundt. Landet byder nemlig på alt fra zigzaggende ruter under de himmelstræbende tinder i de høje Pyrenæerne over uforglemmelig pilgrimsvandring på Caminoen til lun vintervandring på de Kanariske Øer og Mallorca

Find din næste tur her


Priser fra 3.595,-
Fællesture
GR 221 Mallorca

GR 221 Mallorca

Ruteforslag
GR223 PÅ MENORCA

GR223 PÅ MENORCA

Priser fra 3.295,-
Fællesture
Vandreture i Toscana

Vandreture i Toscana

Andre spændende artikler


Friendship Highway

Friendship Highway

Safari og vandring til elefanter i Indien

Safari og vandring til elefanter i Indien

Friendship Highway i jeep

Friendship Highway i jeep

Log ind