På solsiden af Sierra Nevada

Skjult skønhed i skyerne

1.jpg
Skrevet af: Elin Sætersdal - Foto: Peter Basset/Cabalgar Rutas Alternativas, Sierra y Mar, Patronato Provincial de Turismo de Granada og Elin Sætersdal
Opdateret den 17. aug 2022
Læst af: 11293

På sydsiden af Spaniens Sierra Nevada-bjergkæde klæber maurernes gamle landsbyer sig til de bratte bjergsider. Las Alpajurras er et af Spaniens vildeste områder med vandrestier, bjergtoppe, stærk lokal kultur og et fortrinligt køkken.

 ”Du græder som en kvinde over det, du ikke magtede at forsvare som en mand!”
Vi kører over passet Suspiro del Moro, ’Maurernes Suk’, hvor den sidste af de mauriske emirer i Spanien, Boabdil, ifølge legenden stjal et sidste blik ned over sin elskede by Granada. Han kunne ikke holde tårerne tilbage, men der var ikke megen medfølelse at spore i hans mors, Aixas, svar.

Jeg skal den samme vej, som Boabdil og hans følge drog den dag i 1492, da de blev fordrevet fra Granada til bjergene bag byen. Der er kun 50 kilometer fra Solkystens strande til den Ibiriske Halvøs højeste top, 3479 meter høje Mulhacén, og bjergsiderne her er stejle.

Lidt solstråler trænger gennem skylaget og lyser ned på tre små flækker højt deroppe. Det ser helt uvirkeligt ud. En postkortperfekt beliggenhed, der kan tage pusten fra de fleste, ligger de tre bjerglandsbyer Pampaneira, Bubión og Capileira højt deroppe på den stejle vestvendte kant af den dybe kløft Poqueira.

 

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Spanien

Spanien er et slaraffenland, når det kommer til vandreture, og som noget ret specielt, finder man glimrende steder at vandre året rundt. Landet byder nemlig på alt fra zigzaggende ruter under de himmelstræbende tinder i de høje Pyrenæerne over uforglemmelig pilgrimsvandring på Caminoen til lun vintervandring på de Kanariske Øer og Mallorca

Find din næste tur her


Ruteforslag
GR223 PÅ MENORCA

GR223 PÅ MENORCA

Priser fra 3.595,-
Fællesture
Vandring i Tramuntana-bjergene på Mallorca

Vandring i Tramuntana-bjergene på Mallorca

Priser fra 3.595,-
Fællesture
Pilgrimsvandring på Caminoen

Pilgrimsvandring på Caminoen

Andre spændende artikler


På tværs af Andesbjergene til hest

På tværs af Andesbjergene til hest

Til hest i det mongolske Rusland

Til hest i det mongolske Rusland

Canada – Brasilien til hest

CanadaBrasilien til hest