Brasilien

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og trekking i Brasilien


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Brasilien.


Info og fakta om Brasilien

Brasilien er mere end karneval i Rio de Janeiro, strandfodbold på Cobacabana og paradisiske strande. Der er masser af give sig til udenfor storbyernes overbefolkede virvar.

Er du bare det mindste interesseret i natur, så er naturreservatet Pantanal et must ved et besøg i Brasilien - et imponerende fugleliv samt myreslugere, jaguarer, anakondaer, krokodiller og et væld af eksotiske fisk. Du kan dykke i de krystalklare vande og gå på opdagelse på de mange små øer i området, der er fem gange større end Danmark.

I de uigennemtrængelige jungler i kolossale Amozonas, hvor regnskovens folk lever som for århundreder år siden, kan du udforske en ganske anden verden fra små både. I nationalparker kan du vandre uforstyrret i dagevis, og et utal af steder rundt om i landet kan du dykke i vidunderlige undervandslandskaber.

Befolkning, religion og kutur

Også befolkningen i Brasilien, der er den femte største i verden, er et bekendtskab værd. Oplev det mere end pulserende karneval i Rio, hvor byen eksploderer i et fyrværkeri af fest og farver eller tag ud og dans den berømte samba.

Der bor 186 millioner mennesker i Brasilien, der dermed er verdens fjerde mest folkerige land. 54,7% af befolkningen er hvid, 38,5% er mulat og 6,2% sort. Andre befolkningsgrupper, der inkluderer japanere, arabere og indianere, udgør 0,9%.  Det brasilianske samfund er utrolig ulige. 5% af befolkningen sidder på 85% af landets samlede rigdom, og der er heftige fattigdomsproblemer – særligt i de større byer, hvor folk lever i armod under kummerlige forhold i store slumområder med en udbredt kriminalitet.

Hvornår skal jeg rejse til Brasilien?

Det meste af Brasilien kan besøges året rundt, hvor der forekommer korte tropiske regnskyl.

Det er kun i den sydlige del af landet, at temperaturerne mellem december og februar er ulideligt høje, og at det mellem juni og august regner stort set uden stop. 

Rejsen rundt i Brasilien

Fly
Brasilien er et enormt stort land, så det kan være en idé at tage indenrigsfly. Det er dog ikke billigt at flyve i Brasilien, så det er værd at shoppe rundt hos de lokale rejsebureauer for at finde de bedste priser. Vil du flyve mere end en enkelt gang, er det værd at købe et ’brasiliansk luftpas’.

Bus
Som det er tilfældet i mange af landene i Sydamerika, så er busnettet godt og billigt. Afgangene er hyppige, busserne for det allermeste komfortable, og det er en nem måde at komme rundt på.

Båd
Har du god tid til rådighed og vil opleve junglen på nærmeste hold er bådtransport en eventyrlig mulighed. I Amazonejunglen er der selvsagt rig mulighed for denne rejseform, hvor du selv kan hyre mindre både eller sejle med nogle af rutebådene, der stadig sejler på trods af det veludbyggede vejnet.

Sundhed og sikkerhed

Langt de fleste rejsende i Brasilien har et problemfrit ophold i landet, men der bør udvises forsigtighed specielt i de større byer, hvor væbnede røverier og overfald er stigende. Lad derfor være med at bære store summer rundt på dig, men få i stedet opbevaret dine værdier i pengeskabet på dit hotel eller hostel.

Overfald og lommetyveri er ikke ualmindeligt i de store byer, hvor man bør undgå at køre med offentlig transport som bus og sporvogn – metorer er for det meste en smule mere sikre. At foretrække er det dog at benytte de autoriserede taxier. Undgå at være alene på øde steder om natten og storbyernes slumkvarterer og lad være med at bære værdifulde genstande synligt.

Brasiliens store byer har vidtstrakte slumområder, hvor voldelig kriminalitet er ekstrem høj. Sørg for ikke at bevæge dig ind i disse områder.

Handel med og brug af stoffer er et stigende problem, og der bliver slået hårdt ned på personer, der bliver taget.

Det anbefales at blive vaccineret mod Difteri, Hepatitis A, Hepatitis B, Malaria og tyfus. Det er også en god ide at tage malariapiller.

Log ind