Kystruten Mors Rundt

6 dages vandrerute langs kysten på Mors


Den 150 km lange vandrerute går langs kysten hele vejen rundt om øen Mors i Limfjorden. Du vælger selv, hvor du starter og slutter og går så øen rundt - det meste af tiden med udsigt til Limfjorden - enten fra strandkanten eller højere oppe i landskabet.

Denne smukke vandrerute, der mere eller mindre følger vandkanten hele vejen rundt kan starte og slutte, hvor på Mors's kystlinje, du ønsker det og stoppe samme sted.

Medmindre du er afhængig af offentlig transport eller du af andre grunde har et farvoritsted at starte, kan det anbefales at lægge start- og slutdestinationen ved Flade på Nordmors.

I Flade Bakker (ja, meget selvmodsigende navn!) finder du det højeste punkt på Mors og det er et formidabelt sted at afslutte ruten med en tur op i udkigstårnet med udsyn til store dele af Mors og dermed det landskab, du netop har vandret igennem, mod alle 4 verdenshjørner.

Desuden, hvis du vælger at starte med at gå ruten mod øst fra Flade, kommer du snart til det smalleste stykke på Mors, nemlig stykket fra Nørre Dråby til Sønder Dråby på omkring 2,5 kilometer. Det betyder, at når du har gået hele tangen på Nordmors rundt og næsten når frem til dagens første destination efter ca. 25 kilometer i benene, støder du på et vejskilt, hvor der står "Flade 3 km".

Dét kan være temmelig demotiverende, når du har gået 25 kilometer og planen ikke var at gå i cirkel, men at komme 25 kilometer fremad - og her kan det være en fordel at denne oplevelse ligger på førstedagen, hvor energien stadig er på sit højeste.

Rutens underlag, terræn og udsigt er meget varieret hele ruten igennem. På flere tidspunkter er man nede og gå på stranden - hvilket kan være hårdt for fødder og ben uanset om det er løst sand eller store sten - og andre gange er det på asfaltveje, grusveje eller ud over marker og markveje.

Som sagt er en stor del af ruten i nærheden af vandet og der går ikke en dag, hvor man ikke på et eller andet tidspunkt ser Limfjorden enten på tæt hold eller på afstand, men det betyder langt fra at ruten er ensformig. Tværtimod.

Der er så meget smuk natur at få øje på hver dag på turen. Om det så er Legind Bjerge og skoven ved Højriis, de store, bølgede grønne bakker ved Flade der mest af alt minder om nogle af de områder i New Zealand, hvor Ringenes Herre er optaget eller de grå-hvide molerskrænter ved Ejerslev Havn der falder brat ned mod stranden og den blå fjord i baggrunden.

Smukt er der.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

150 km


Tid

6 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.