Røsnæs Rundt

2 dages kystnær vandring med havudsigt


Ved Sjællands vestligste hjørne finder du kystnær vandring med havudsigt til begge sider. Den lange smalle landtange Røsnæs strækker sig som en 15 kilometer lang arm ud i Storebælt og giver dig utallige flotte udsigter over de særprægede og smukke istidslandskaber.

Røsnæs, Sjællands vestligste punkt, er en lang smal landtange, der som en 15 kilometer lang arm strækker sig ud i Storebælt, som om den forsøger at nå over mod Samsø, Fyn og Jylland. Fra fyrtårnet på den yderste spids af Røsnæs kan du nyde udsigten over mod Samsø og Fyn, og på de helt klare dage kan Mols Bjerge skimtes i det fjerne.

Få steder i Danmark er begavet med et så naturskønt landskab af stejle klinter, øde stenstrande, havudsigt, overdrev og bløde grønne bakker. Det er ikke for ingenting at Røsnæs er en del af Danmarks Naturkanon, og dermed udvalgt som et af Danmarks mest unikke natursteder.

Landskabet er stærkt kuperet og giver en del højdemeter efter danske forhold, men det er også det, der giver den ene flotte udsigt efter den anden fra udsigtspunkterne i bakkedragene og hævet over klinterne. Læg dertil et fyrtårn med udsigt mod Samsø, Fyn og Mols Bjerge samt flere vingårde, hvor det er muligt at smage på den lokale vin.

De omtrent 25 kilometers kystnær vandring passer perfekt til en weekendtur, hvor der også skal være tid til lejrhygge og kaffepauser med havudsigt, samt måske et besøg ved nogle af Røsnæs' seværdigheder såsom fyrtårnet, Ulstrup Mølle eller vingårdene.


Aktivitet

Vandretur


Land

Danmark


Turlængde

25 km


Tid

2 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.