Siljansleden

6 dages vandring gennem smukke, svenske skove


I Dalarna slynger Siljansleden sig gennem det kuperede, skovklædte landskab i området omkring den enorme sø Siljansøen. Området betragtes af mange som det ”ægte”, klassiske Sverige, hvor der udover øde og mægtige skove også findes masser af kultur og historie. Læg dertil de utroligt fine faciliteter for vandrefolket, og du har en vandrerute lidt udover det sædvanlige.

Siljansleden består af i alt 340 kilometer vandresti fordelt på to cirkulære ruter, nærmest som et sammenpresset ottetal, i området omkring Siljansøen i Dalarnas kuperede og skovklædte landskab.

Her er højdeforskelle på 400 meter og formidable udsigter over søer, fjelde og vidtstrakte skove.

Det er Sverige, når det er allerbedst. Skovene er enorme, her er brusende elve, tyste myrområder, imponerende udsigter og af og til en lille flække med en håndfuld træhuse smukt placeret midt i skoven.

Det er det klassiske Sverige med flot restaurerede fæboder, hvor man i gammel tid flyttede ud når kvæget skulle på sommergræs. Flere fæbodshytter står nu til rådighed som overnatningshytter for vandrere på Siljansleden, og det er en del af oplevelsen på vandreruten at overnatte i noget der mest af alt minder om et frilandsmuseum.

Udover det klassiske skovlandskab fører strækningen mellem Orsa og Rättvik også forbi den stejle kløft Storstupet, hvor elven har skåret sig lodret ned i klippen, og vandfaldet Styggforsen.

Siljansleden byder på rigtigt fine faciliteter for vandrefolket med sin markerede vandresti og en mængde sheltre og overnatningshytter.

Det er ikke for ingenting at Siljansleden er en af Den Svenske Turistforeninges Signaturleder, som er tolv vandrestier rundt i hele Sverige, der er udvalgte, fordi de byder på særlig fin natur.


Aktivitet

Vandretur


Land

Sverige


Turlængde

125 km


Tid

6 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.