Silverleden

3 fantastiske dage i Midtsveriges dybe skove og blå skovsøer


Læs om ruten, hvor du vandrer ad små skovstier i et landskab bestående af ærkesvensk skov og masser af blå skovsøer. Du krydser over Svartälvens strømmende vand

Dybt i de svenske skove skjuler minderne fra en svunden tid sig, hvor sølv-, kobber- og jernfeberen herskede i Sverige. Som en skandinavisk Indiana Jones kan du gå på opdagelse blandt forladte sølvminer og gamle ruiner, som gemmer sig blandt graner og fyrretræer og snart er helt opslugt af skovene.

Silverleden er klassisk svensk skovvandring, når det er bedst. Her vandrer du ad små skovstier i et landskab bestående af ærkesvensk skov og masser af blå skovsøer, og du krydser over Svartälvens strømmende vand.

Ruten er rimeligt kuperet med i alt 1400 højdemeter. Til tider vil det virke som om vandrestien tager dig op på samtlige fjeldtoppe, som ligger i nærheden af ruten, men det giver også masser af formidable udsigter over vidtstrakte skove, grønne bakkedrag og blå skovsøer fra de utallige toppe.

Silverleden er imidlertid ikke bare en naturoplevelse, det er også en vandring igennem et stykke svensk kulturhistorie, da du kommer forbi en række forladte sølvminer, gamle jernværker og øde ruinbyer i skovene, hvor bare stenmurene står tilbage blandt de høje graner og fyrretræer og vidner om en tid, som nu er forbi.

Ruten går også igennem et par klassiske svenske landsbyer, hvor de svenskrøde huse pynter i landskabet.

Der er i alt seks shelterpladser langs den cirka 65 kilometer lange rute, hvoraf hovedparten er perfekt placerede, så der er gode muligheder for at tilrettelægge turen, afhængigt af hvor lange dagsetaper, du ønsker at gå.

Flere af shelterpladserne er er idyllisk placeret lige i vandkanten af stille skovsøer, hvor du kan sidde i shelteret om aftenen efter en god dags vandring med søudsigt og se fiskene springe i søen mens bålets flammer spreder et gyldent lys over shelterpladsen.


Aktivitet

Vandretur


Land

Sverige


Turlængde

60 km


Tid

3 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • april
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • august
  • september
  • Oktober

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.