Du er her:

Udstyrstest

Thule Sapling Elite


En bærerygsæk til børn kræver et godt bæresystem, da lasten er bevægelig. Tyngdepunktet ændres pludseligt og uden forvarsel, når barnet flytter sig eller drejer sig. Desuden bruges rygsækken ofte af begge forældre. Det kræver gode justeringsmuligheder. Vi har testet en ny bærerygsæk fra Thule.

Vi bor i Thy, er naboer til Nationalpark Thy, og har testet rygsækken med vores søn på to et halvt år på gåture i skov og langs Vesterhavets strande. Thule har lavet rygsækken i to modeller: Thule Sapling og Thule Sapling Elite.

Ved Thule Sapling Elite medfølger der et lille lommespejl til at se om på barnet, og den lille rygsæk bag på kan tages af og bruges som dagsturssæk. Rygsækkene vejer hhv. 3,3 og 3,6 kilo, fås i grå og blå og har en lomme i ryggen til en vandblære (tilkøb). Desuden kan man tilkøbe et regnslag.

Hoftebæltet er bredt og kraftigt, lukkes med et kraftigt spænde og justeres som på de fleste andre vandrerygsække. Polstringen er fastgjort med velcro og kan let flyttes efter behov. Den er rimelig god, men vi kunne ønske, at den var endnu tykkere, når man pakker rygsækken til dens maksimale bæreevne på 22 kilo.

Ryggen kan indstilles trinvis i højden fra S til XL. Det gøres enkelt med begge hænder. Ryggen er beklædt med net, der øger sved- og varmetransporten, og rygsækken sidder rigtig godt. En fiks detalje er en lille stofflap nederst på ryggen, man kan folde ud og træde på, når barnet løftes op, så rygsækken ikke følger med.

Barnets plads
For et par år siden kiggede vi på mange forskellige bærerygsække, og Thule har lavet en detalje, vi ikke er stødt på før, men som vi vældig godt kan lide. I den ene side kan rygsækken åbnes med et spænde, så barnet kan sættes på sin plads fra siden.

Naturligvis kan man også sætte barnet i rygsækken oppefra. Sædet er tilpas bredt og rimelig godt polstret, men igen kunne vi ønske, at polstringen var endnu tykkere. Barnet kan let sidde i rygsækken et par timer ad gangen, især når det falder i søvn.

Sædets højde justeres enkelt med en strop, der er gemt af vejen foran barnet. Barnet spændes fast med polstrede skulderstropper, som spændes foran på barnets bryst. Vi ville have placeret spænderne anderledes, da det må give et ubehageligt tryk på brystet, når barnet læner sig fremad.

Skulderstroppernes længde justeres bag barnets ryg. Både justering af skulderstropper og sædehøjde gøres enkelt, mens barnet sidder på sin plads. Der er en sammenklappelig solskærm i en lomme bag barnets ryg.

Den er løs og vil let kunne blæse væk (husk, vi bor i Thy). Solskærmen fastgøres bagtil med velcro og fortil med et par spænder, der føres gennem en elastikløkke. Egentlig en fin løsning, men solskærmen virker en anelse spinkel.

Plads til bagage
Et generelt problem i bærerygsække er manglende plads til bagage. Thule Sapling Elite har et rum til bagage under barnets sæde på ca. 15 liter. Desuden er der en lille rygsæk på 5 liter bag på rygsækken, som kan tages af.

Det giver plads til puslesager, en jakke og en madpakke. På hoftebæltet er der en stor lomme på hver side med plads til en sut, snacks og en lille bamse. Her findes også lommespejlet. På hver side af rygsækken er der to netlommer til småting.

Alt i alt er der rimelig god plads til bagage, men Thule kunne let have gjort det store bagagerum under barnets sæde 5 til 7 liter større ved at lade det strække sig bagud til støttebenene bagpå.

Udgivet d. 1. maj 2017

Thule

Sapling Elite

Bedømmelsen

Vi er meget positive over for bærerygsækken. Designet er let og funktionelt, rygsækken fremstår i en kraftig og slidstærk kvalitet og har en række detaljer, vi synes godt om. Den er bestemt prisen værd.

8/10: Produktet fortjener applaus
Gode justeringsmuligheder af bæresystemet, enkelt at placere barnet, store lommer på hoftebæltet.
Manglende polstring af hoftebælte og barnesædet, behov for mere bagageplads.
Pris: 2395,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind