Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Kokatat Aries Vest

Kokatat Aries Vest

Det californiske kajakmærke, Kokatat, er i havkajakkredse mest kendt for deres tørdragte, som ligger i den absolut topklasse. Kokatat producerer dog også en lang række andre kajakprodukter i forskellige prisklasser, og Aries kajakvesten er et glimrende eksempel herpå.

Kajakvesten er et must for enhver kajakroer, da risikoen for at ende i vandet altid er tilstede, uanset hvor rutineret en roer du end måtte være. Den væsentligste forskel på veste til helholdvist kajakroning og fritidssejllads er graden af bevægefrihed. Som kajakroer har du brug for at kunne arbejde frit med armene i alle mulige og umulige positioner, både i kajakken men også i vandet. Herudover skal du kunne orientere dig 360 grader rundt.

Disse krav gør, at kajakvesten – også kaldet en svømmevest – adskiller sig fra den typiske redningsvest ved ikke at have en krave, skridtgjord eller opdrift i siderne. Opdriften på en kajakvest er derimod centreret på ryggen og den nedre del af ’maven’. Det er vigtigt at finde en vest, som sidder godt på dig under roning og har de funktioner, som du finder nødvendige. Vestene er designet til forskellige brugsområder, og indenfor kajakroning findes der veste designet til havakajakinstruktøren med plads til VHF-radio, integreret bugsersystem og andet sikkerhedsudstyr eller den helt skrabede letvægtsudgave til turkajakroeren.

Aries har en enkelt lomme placeret på venstre bryst samt refleks tape på venstre skulderstrop. Herudover er der ikke mange detaljer på vesten, som er tiltænkt motionsroere, der ikke har behov for at have en masse udstyr tilgængeligt i vesten. Personligt foretrækker jeg to store lommer – en på hvert bryst – således at jeg har plads til notesblok, en snack, eller hvad der nu kan blive brug for undervejs. Der er dog stadig mulighed for at montere en kniv eller lys på vestens forside. Vesten har en relativt høj ryg, en god pasform samt rigtig godt bevægelighedsfrihed under almindelig roning.

På den negative side, så undrer jeg mig over opdriftsskummet på ryggen. Det ligger i to lag, hvoraf det yderste skumlag kan bevæge sig op og ned uafhængigt af yderstoffet. Dette betyder, at ryggen bliver relativt dyb frem for jævn og flad, hvilket dog ikke synes at påvirke stabiliteten, når du flyder på ryggen. Årsagen til dette design har jeg ikke kunnet finde nogen forklaring på, men kan skyldes et ønske om at centrerer vægten

Bo Skov Kristensen, Tirsdag, 17 juli 2012, hits: 4181
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind