Udstyrstest

Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers

Let aflynelig buks

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 20. jun 2022
Læst af: 3460
Karakter fra test

Vi har tidligere testet Abisko Midsummer Trousers, men nu er der kommet en zip-off udgave, der bare skriger endnu mere på sommervejr.

Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers er et par lette og ret tekniske Friluftsbukser i forhold til kategorien, de ligger i. Bukserne ligner andre tekniske Bukser fra Fjällräven, men det er alligevel noget anderledes. Udsatte steder som knæ og bag består af G-1000 Air Stretch, som egentlig blot er uvokset G-1000 i ripstop i det velkendte blandingsforhold på 65% delvist genanvendt polyester og 35% økologisk bomuld. Resten af buksen består af strækbart materiale i 100% delvist genanvendt polyester.

Selvom materialerne er lette, så er styrken og kvaliteten på bukserne i top. Materialerne er ikke myggetætte, så du skal ikke regne med fuld beskyttelse mod de små bæster blot ved at have bukserne på.

Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers
Anmeldelsen

Også behagelige som shorts

Som alt andet G-1000-materiale, så kan Abisko Midsummer Zip Off Trousers også vokses, selvom de købes uvokset. Voksen kan tilføje buksen øget styrke og en mere smuds- og vandafvisende overflade. Men for at få det fulde ud af bukserne i varmere vejr, så skal man lade dem forblive uvoksede. Bukserne vejer 330 gram, hvilket er omkring det halve af normale, tekniske Bukser i G-1000, og kun 30 gram mere end Abisko Midsummer uden Zip Off.

Abisko Midsummer Zip Off Trousers har en normal pasform og er ikke for tætsiddende, så den føles luftig. Pasformen er behagelig, og det skyldes især de sammensatte, fleksible materialer. Buksen er let på benene, og det er skønt at have mulighed for at lyne benene af og omdanne dem til shorts, hvis temperaturen bliver for høj.

I den aflynelige model er der ikke nogen udluftning på lårene, som man finder det på Abisko Midsummer. Men jeg vil nu heller ikke mene, at det er nødvendigt, når de nu kan laves om til et par lette shorts. Et stort plus er, at shortsene fungerer rigtig godt for sig: de sidder behageligt, er pæne, og der er ingen generende lynlås.

Gennemførte med gode detaljer

En detalje, der virker ret enkel, men som jeg er utrolig glad for, er to trykknapper over hinanden ved livet, som efter min mening giver en mere behagelig og trykfordelt lukning, der ikke strammer. En elastisk benlukning gør det desuden muligt at slutte buksen tæt.

Derudover har Abisko to stiklommer, en lynlåslomme på det ene lår og en lomme med trykknapper på det andet. Buksen fås i tre farver, hvor vi har haft et par sandfarvede Bukser til test. Farven er god til det varme klima, men de lyse farver er generelt også mere sarte overfor smuds.

Abisko Midsummer Zip Off Trousers ser teknisk ud, men er egentlig ret enkel: en alsidig, lidt stærkere sommerbuks med zip-off funktion og en god sammensætning af materialer. De er et ideelt par Bukser og shorts, som kommer i et samlet produkt, til den næste tur i varmt vejr, hvad end det er til rejse, vandring eller noget helt tredje. Det er en gennemført buks, men prisen er i den høje ende, sammenlignet med andre lette Bukser.

Fjällräven

Abisko Midsummer Zip Off Trousers
Pris: 1.599,-

Bedømmelsen

Abisko Midsummer Zip Off Trousers er et par lette, luftige Friluftsbukser med en god sammensætning af pasform, materialer og gode detaljer. Bukserne er enormt alsidige, og jeg synes, at det er en stor fordel at have en teknisk, let buks, som både fungerer godt som shorts og Bukser hver for sig.

8/10: Produktet fortjener applaus
+ Let og luftig, zip-off, fungerer godt som shorts, ingen irritation ved lynlås, hurtigtørrende, elastikjustering af benende, knap- og lynlåslomme på lår, stiklommer med lynlås, lukning om livet med to knapper over hinanden
- Pris, ingen udluftning udover zip-off

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.