Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs L.I.M. Barrier Jacket

Udstyrstest

Haglöfs L.I.M. Barrier Jacket


Fiberjakke med egenskaber udviklet af NASA

Fiberjakken her fra Haglöfs har imponerende isolering i forhold til tykkelse, pakkevolumen og vægt. Og så kan den bruges året rundt.

 L.I.M. Barrier Jacket er en fiberjakke opbygget med en klassisk pasform, som passer godt til den skandinaviske krop med lidt højde og længere arme. Den har et minimalistisk udtryk med de to lettere gemte lynlåslommer og smal quilting; jakkens felter med isolerende fyld.

Jakken har ingen hætte, men en let isolerende krave. Den har en let, spinkel lynlås, som man typisk ser ved de helt lette jakker, og som erfaringer viser, at man skal være opmærksom på, da de kan være sårbare på længere sigt.

Der er faktisk kun én ting, jeg sådan rigtig har at sætte på L.I.M. Barrier Jacket, men det er til gengæld en detalje, der virkelig har irriteret mig, da den så let kunne være løst: Jakkens ærmer er afsluttet med elastikker på den ene side af ærmet. Det gør, at hullet ikke lukker særlig tæt, og at ærmet dermed bliver ved med at falde ned over hænderne, da de ikke kan justeres på.

Teknologi udviklet af NASA
L.I.M. Barrier Jacket er en fiberjakke med syntetisk fyld, men kigger man på vægten skulle man tro, at det var dun. Jakken vejer blot 235 gram i en størrelse L, kan komprimeres til en nævefuld og har omkring samme pakkevolumen som en lignende dunjakke – noget mindre end en normal fiberjakke. Samtidig vil jeg sige, at det ikke er langt fra, at L.I.M. Barriers isolerende egenskaber er på samme niveau som en let dunjakke.

Det, der sikrer L.I.M. Barriers isolerende egenskaber, er fiberfyld i en kombination af Primaloft® og Aerogel. Aerogel er udviklet af NASA og består af 95 % luft, som gør det til et af de meste effektive isolerende materialer. Primaloft har lavet en fusion af deres klassiske PrimaLoft® Gold Insulation med Cross Core™ teknologi i Aerogel i en kombination af 80 % genanvendt polyester og 20 % polyester.

Kombineret med et Bluesign®-certificeret ydermateriale i 15D polyamid, der har fået en fluorcarbonfri imprægnering, opnår Haglöfs en imponerende varme, komfort og styrke.

L.I.M. Barrier kan bruges året rundt, da den både kan fungere som pausejakke, let jakke yderst eller som et mellemlag i koldt vejr. Prisen er efter min mening meget rimelig, når man tænker på de teknologier og egenskaber, man får – endda med en bæredygtig Bluesign®-certificering.

Udgivet d. 29. november 2020
Af Rasmus Simonsen

Haglöfs

L.I.M. Barrier Jacket

Bedømmelsen

Let og teknisk fiberjakke, der kan stå imod det meste. På trods af et stort fokus på tekniske og bæredygtige materialer er der heldigvis også tænkt på god komfort og pasform.

8/10: Produktet fortjener applaus
Slidstyrke i forhold til tykkelse, pasform, vægt, pakkevolumen, kan bruges alle sæsoner, Bluesign®-materialer, genanvendt polyester i fiberisoleringen
Elastiklukningen på ærmer, spinkel lynlås
Pris: 1.500,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind