Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Tilta Jacket

Haglöfs Tilta Jacket

Klassisk skaljakke med uovertruffen funktionalitet. Markedet for skaljakker er enormt og afhængigt af, hvad du skal bruge din jakke til, kan du købe højt specialiserede produkter med et væld af funktioner; en specialisering som typisk er tæt knyttet til pris. Vi har kigget nærmere på Haglöfs Tilta Jacket, som er en klassisk skaljakke, der henvender sig til alsidig brug - både til hverdag og på tur.

Når du står i udstyrsbutikkerne og skal vælge hvilken jakke, der skal være arvtager efter den gamle og efterhånden nedslidte skaljakke, er det vigtigt at have for øje, hvad du skal bruge jakken til, og hvilke funktioner du sætter pris på. Vil du gerne have store stiklommer til snacks og kort, eller bruger du mere brystlommen til pung, nøgler og mobil? Vil du gerne have en lang jakke, som når ned over bagdelen, eller vil du have mulighed for at bruge jakken på klatrevæggen og klippen uden at den vanskeliggør adgangen til udstyret i selen?

Tilta-jakken er en helt klassisk skaljakke i den forstand, at den er designet med kun de mest basale funktioner. En inderlomme og to store stiklommer i mesh og med vandtæt lynlås giver dig plads til de mest nødvendige småting, mens hætten med trevejsjustering nok skal sidde godt til, hvis vinden rigtig rusker. Ryggen er let forlænget, og underkanten af jakken har elastisk justering, som let kan betjenes med en hånd.

Alle klassiske detaljer, som er set før hos de fleste større producenter af skalbeklædning. Det nye og interessante ved Tilta-jakken er derimod brugen af Gore-Tex’s seneste påfund, nemlig Active Shell. Som navnet hentyder, så udmærker denne membran sig ved fysisk aktivitet, idet Active Shell yder henholdsvis 33 % og 50 % mindre modstand for frigivelsen af vanddampe (RET<3, Resistance to Evaporative Transmission) fra kroppen sammenlignet med Gore-Tex’s Paclite (RET<4) og Pro Shell (RET<6). Jo lavere RET værdi (modstand), desto bedre åndbarhed.

Samtidig med at Active Shell har disse gode åndbare egenskaber, bibeholdes en høj grad af vandtæthed, nemlig et vandsøjletryk >18.000 mm, hvilket er rigeligt til at klare de fleste regnskyl. Disse egenskaber gør jakken velegnet til mange forskellige typer af aktiviteter, og jeg har haft meget glæde af at bruge jakke både på fjeldet og på cyklen til hverdag. Og netop under cykling eller gang i højt tempo, hvor overskudsvarmen skal finde en vej ud, kan der mærkes forskel sammenlignet med eksempelvis Gore-Tex Pro Shell.

Der er ikke meget at kritisere ved jakken, som i kraft af sit minimalistiske design blot vejer 390 gram i str. L. Dog skal man være opmærksom på, at der ikke er udluftning under armene, så ønsker du mere ventilation end Active Shell selv kan klare, er det nødvendigt at åbne lommerne, med fare for at kort, snacks og mobiltelefon vælter ud i sneen.

Bo Skov Kristensen, Lørdag, 04 maj 2013, hits: 5695
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind