Udstyrstest

Hanwag Tatra Light GTX

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 8673
Karakter fra test

Gennemført Vandrestøvle

Tatra Light GTX er en lillebror eller -søster til Hanwags kendte Tatra Wide GTX. En ny, lettere udgave med andre materialer, vi har været på tur med.

Tatra Light GTX er opbygget med en forholdsvis solid Vibram-sål i forhold til, at det er en light-udgave. Støvlerne vejer 1200 gram for et par, hvilket er let, når man kigger på støvler i denne klasse, men støtten minder ikke om en klassisk light-udgave, da den leverer en solid ankelstøtte; også i vanskeligere terræn og med vægt på ryggen.

Støvlen er lavet i ruskind og har enkelte dele i et kunststof. Den er vandtæt med en Gore-Tex-membran, der kan være ideel i det våde skandinaviske klima. Det er en smagssag, om man er til støvler med eller uden membran, og efter min mening kan det noget forskelligt. Fodtøj med membran er varmere for fødderne end fodtøj uden. Vandrer jeg i 25 grader, vælger jeg ikke en støvle som denne, men vandrer jeg ude i fjeldene, kan en membran være en skøn sikkerhed mod alt for våde fødder.

På samme vis skal sålstivheden passe til typen af tur. Tatra Light GTX har en forholdsvis stiv sål, så selvom den er lettere, kan den sagtens bruges i terræn med vægt på ryggen. Jeg har brugt den med både let og tungere oppakning, og støvlen sikrer god kontakt til terrænet.

Hanwag Tatra Light GTX
Anmeldelsen

Lang levetid
Som det er tilfældet med andet Hanwag-fodtøj, så kan støvlens levetid forlænges væsentligt, da den kan omsåles. For omkring 700 kr. bliver støvlerne sendt til Tyskland, hvor der bliver sat en ny ydersål på. Det føles som at få en ny støvle.

Ved fodtøj i skind er man sikker på en lang levetid, og det eneste, der bekymrer mig lidt, er, om Tatra Light GTXs materialer holder ligeså lang tid, som hvis det havde været nubuck eller lignende.

Ruskind har en god styrke, men ikke ligeså god som andet skind. De dele af støvlen, der udsættes for mest slid, er i ruskind, mens mindre dele af støvlen er i nylon, som sikrer fleksibilitet og en lidt lavere pris. Man vedligeholder dog Tatra Light GTX som syntetiske støvler: rengør ofte og imprægnér efterfølgende.

Solidt plantet på foden
Støvlen er opbygget med gode muligheder for et godt greb og en masse støtte. Snøringen op omkring anklen er vældig gennemført og endda med en krog på pløsen, men jeg savner lidt samme detaljeringsgrad hen over forfoden.

Det er en allround-støvle, der er oplagt til de fleste typer ture; især i skandinavisk terræn. Støvlen kan sagtens bruges til lettere fjeldture, men også til weekendture eller hytteture, hvis du ønsker en let støvle med en forholdsvis stiv sål i.
Med sit friske udseende skiller Tatra Light GTX sig ud fra de klassiske lidt mere neutrale læderstøvler og minder lidt mere om de syntetiske støvler.

Prisen er ikke i den helt billige ende, men ligger tæt på fuldlæder-støvler, og derfor har vi også haft høje krav til støvlen. Den er dog pengene værd, hvis man er på udkig efter en solid støvle med god støtte, som er lidt lettere end læderstøvler.

Hanwag

Tatra Light GTX
Pris: 1.999,-

Bedømmelsen

Tatra Light GTX er en kvalitetsstøvle med en meget stor brugsflade, som sikrer godt greb og god støtte. Støvlen er lettere end mange andre stivere støvler, hvilket er med til at give en udsøgt komfort skridt efter skridt. Modellen er ideel til dig, der ønsker den fulde støtte og høj kvalitet, uden at det bliver en alt for tung støvle.

8/10: Produktet fortjener applaus
Let, muligt at omsåle støvlen, god ankelstøtte, stabil Vibram-sål med godt greb, ekstra spændekrog på pløsen, allround-brug
Pleje af materialer, snøresystem over forfoden

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Hanwag Tatra Light GTX
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Hanwag Tatra Light GTX ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.