Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Helly Hansen H1 Pro Lifa Seamless 1/2 Zip

Udstyrstest

Helly Hansen H1 Pro Lifa Seamless 1/2 Zip


Teknisk inderlag

Helly Hansen er mestre i udstyr til vintersport, og det tekniske inderlag H1 Pro Lifa Seamless ½ Zip er absolut ingen undtagelse. Med den her klassiske, langærmede skiundertrøje har de taget et skridt ud over det sædvanlige.

H1 Pro er opbygget efter en termisk kortlægning af kroppen, så du bedst muligt kommer af med varmen ved højpulsaktiviteter. Nogle steder er der brug for varme; andre steder for at komme af med varmen.

Det dilemma løses med et tætvævet materiale nogle steder, et mere åbent materiale, hvor der er brug for mere luft – og større laserskårede huller, hvor der er mest brug for at komme af med varmen. Alt sammen konstrueret på baggrund af analyse af kroppen og med til at give en meget høj komfort og performance i brug.

Indvendigt transporterer det syntetiske materiale, LIFA®, sved væk fra huden. Ydersiden består af naturligt temperaturregulerende merinould, så den kolde fornemmelse, syntetiske materialer kan give, undgås.

I forhold til 100% syntetiske produkter passer blandingsmaterialet godt til koldere vejr, men det kommer også til at lugte hurtigere og isolerer ikke helt så godt som produkter i ren uld. Det er til gengæld stærkere, ånder bedre, vejer mindre og yder bedre komfort ved højt aktivitetsniveau.

Det er svært at vurdere, hvor effektivt det er med de mange zoner, men det er nemt at komme af med varmen, og jeg har ikke oplevet fornemmelsen af indelukkethed eller at få kolde våde plamager, hvor jeg ellers ofte bliver svedig.

Fantastisk pasform
H1 Pro har en fantastisk, tætsiddende pasform, som følger overkroppens bevægelser. Produktet er elastisk og virker på trods af det tynde materiale og den lave vægt på 207 gram ret solidt.

Inderlaget har en god, lang lynlåsåbning, som kombineret med en tæt pasform gør det muligt at blotlægge en stor del af brystet for hurtig afkøling. Når lynlåsen lukkes helt op, dækkes halsen af det bløde materiale med hagebeskytter for selve lynlåsen.

Lukningen slutter dog ikke helt tæt. I varmere vejr, uden meget vind, er det ikke noget problem, men i vintervejr har jeg været nødsaget til at tage en halsedisse på.

Ærmerne har tommelhuller, som giver lidt varme til hænderne. Selvom H1 Pro bl.a. består af merinould, er det ikke det varmeste inderlag og er heller ikke udtænkt til stilstand, da laget både skal isolere og lade én komme af med varmen ved høj aktivitet. Den balance er utrolig svær at ramme til vinterbrug, men H1 Pro rammer på imponerende vis.

Jeg har desværre én anke: Prisen er alt for høj. Jeg ved, at det er et teknisk produkt med unikke egenskaber, men huller/zoner bør ikke gøre produktet dobbelt så dyrt som produkter uden.

Helly Hansen laver en langærmet trøje med høj hals i samme blandingsmateriale, men uden den tekniske bearbejdning med zoner, for den halve pris. H1 Pro Lifa Seamlees ½ Zip er et rigtig godt produkt, men huller og zoner gør ikke så stor en forskel for den almene bruger, at den er de mange ekstra kroner værd.

Jeg vil næsten gå så langt som at sige, at H1 Pro er overkill for langt de fleste. Den gennemarbejdede opbygning vil være det hele værd for de få, men du skal være meget dedikeret i din højpulsaktivitet, før det gør en kæmpe forskel.

Udgivet d. 11. marts 2020
Af Rasmus Simonsen

Helly Hansen

H1 Pro Lifa Seamless ½ Zip

Bedømmelsen

H1 Pro Lifa Seamless ½ Zip er udviklet til at yde, når pulsen er oppe. Højkvalitetstrøjen er teknisk unik med god pasform, gode materialer og imponerende performance, men har desværre en ret smal brugsflade, og dermed også målgruppe, som afspejler den meget høje pris.

8/10: Produktet fortjener applaus
Blandingsmaterialet, termisk zoneopdeling, høj åndbarhed, ingen syninger, god pasform, lynlås som udluftning, tommelhuller
Prisen, hullerne svækker materialet, måtte gerne slutte tættere om halsen
Pris: 1.300,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind