Udstyrstest

Helly Hansen Odin Stretch Hooded Light Insulator Jacket 

Skrevet af: Kaare Meldgaard
Den 22. jun 2022
Læst af: 5715

Letvægtsjakke med god pasform

Vi har testet en letvægtsjakke med en god pasform fra Helly Hansen. Spørgsmålet er, om den kan måle sig med lignende jakker på markedet, når det kommer til egenskaber og pris.

Helly Hansens Odin-serie tager navn efter chefen for de nordiske guder, og i det her tilfælde har vi at gøre med en fiberisoleret jakke, der har stretchpaneler i siden for at optimere pasform og bevægelighed.

Jakken har hætte, to håndlommer foran og en brystlomme – hele herligheden vejer 580 gram i en størrelse medium.

Jakken er rigtig fin til hverdagsbrug, materialet er holdbart, lommerne gode og pasformen ret fin på grund af de strækbare fleecestofstykker i siden.

De stykker betyder dog samtidig, at jakken ikke er helt vindtæt på de steder, så der er risiko for at blive kølig, hvis det blæser meget. Omvendt gør stykkerne, at man bedre kan komme af med varmen under armene, hvis man er aktiv og får pulsen i vejret.

Helly Hansen Odin Stretch Hooded Light Insulator Jacket 
Anmeldelsen

Jeg ville gerne have haft nogle velkrostropper på ærmerne, så man kunne indstille, og eventuel stramme til, hvis man har Handsker på. Eller løsne, hvis man skal af med lidt varme. Det samme gælder, når det kommer til hætten. Den sidder ikke helt til og bevæger sig ikke så godt, når man drejer hovedet; en elastikjustering ville have gjort den mere brugbar.

Behagelig hverdagsjakke
Materialet, den er lavet i, føles behageligt og virker robust, og jakken kommer i mange forskellige farver, så man kan finde den, der passer til én. Generelt set er det en okay jakke. Med 80g/m² primaloft-isolering er det en fin jakke at være aktiv i om vinteren og som en varmejakke til 3-sæsonsbrug, men isoleringsmængde taget i betragtning er den tung – man kan få jakker med tilsvarende mængde isolering og samme features på lidt over halvdelen af Odin-jakkens vægt. Sat op mod gode konkurrenter på markedet er den både tungere, mindre komprimerbar, dyrere og har færre features, hvilket gør det svært at give den en høj karakter.

Overordnet set er det en jakke, hvor jeg ikke synes, man får det, man betaler for. Typisk er det, der koster, når det kommer til isoleringsjakker, vægt, isoleringsevne og specielle features som vandtæthed, genanvendeligt materiale og så videre, men Odin har ikke rigtig noget specielt at byde ind med i forhold til den ret høje pris på 2.000 kr.

I det her tilfælde synes jeg, at Helly Hansens prissætning (som jeg ellers har været meget glad for i andre anmeldelser) skyder ved siden af. Det er ikke rigtig en friluft-/turjakke, men mere en jakke til hverdagsbrug, og her er den ok. Den er blot for dyr i forhold til, hvad man ellers kan få.

Helly Hansen

Odin Stretch Hooded Light Insulator Jacket
Pris: 2.000,-

Bedømmelsen

En jakke designet i holdbare materialer og med god pasform, der er fin til hverdagsbrug. Når det kommer til jakker på letvægtsmarkedet, så er den dog for tung i forhold til isoleringsevnen, har for få features og koster for meget i forhold til, hvad man ellers kan finde derude.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Rigtig fin pasform, gode lommer, holdbart materiale
For høj pris, ingen justeringsmuligheder i ærmer og hætte, ret tung i forhold til isoleringsevne, strækstykker i siden gør jakken koldere

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helly Hansen Odin Stretch Hooded Light Insulator Jacket 
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helly Hansen Odin Stretch Hooded Light Insulator Jacket  ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.