Udstyrstest

Helsport Reinsfjell SuperLight 2

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 13394
Karakter fra test

Helsport har med deres Superlight-serie leveret mange lækre telte med en umanerlig lav vægt. Vi har kigget nærmere på Reinsfjell, som er et hybridtelt med en solid konstruktion og fin plads til to.

Helsport Reinsfjell Superlight 2 er et to-personers hybridtelt. Konstruktionen gør, at teltet kan stå af sig selv uden pløkker og vil i udgangspunktet være stærkere end den simplere tunnelkonstruktion. Hvis der ikke er meget vind, kan teltet altså sættes op på et underlag, hvor det ikke er muligt at få pløkker i jorden.

Teltet er simpelt opbygget med en indgang fra hver side. Ved hver indgang er der en lille apsis, hvor der er plads til en vandrerygsæk men så heller ikke meget mere. Der er velfungerende udluftningsmuligheder i både yder- og indertelt, i inderteltet er der godt med plads samt en lækker højde, og jeg kan specielt godt lide detaljen med en lille stiver, der kan monteres til at holde den øverste udluftning i yderteltet åben. Generelt er teltet er dog holdt meget simpelt med få detaljer for at holde vægten nede.

Ekstrem lavvægt
Reinsfjell SuperLight 2 er et fascinerende let Telt. Vægten er angivet til to kilogram og er kontrolvejet til 1992 gram (uden medfølgende reparationsudstyr). Det er utroligt pænt, taget i betragtning hvor meget teltplads og ly man får. Det er meget tydeligt, at det er nogle ekstremt lette materialer, dugen på både inder- og ydertelt er lavet af, men jeg har ikke kunnet se nogen problemer med holdbarheden af den grund.

Helsport Reinsfjell SuperLight 2
Anmeldelsen

Man har dog sparet lige lovligt meget på pløkkerne. De er helt nede på seks gram per styk og er altså desværre ikke meget mere end en forvokset tandstik. Selv efter meget få opsætninger på blødt underlag havde jeg på trods af stor forsigtighed klaret at bøje to pløkker. Imponerende nok må jeg dog indrømme, at når først pløkkerne er velplaceret i god jord, så sidder de utroligt godt fast, taget i betragtning hvor små og spinkle de er.

Korte barduner
Et andet sted, hvor man efter min overbevisning har sparet en smule for meget, er på længden af bardunerne. De to barduner på enden af teltet er kun lidt længere end afstanden ned til jorden lige ved teltdugen, og det giver ikke god nok støtte til den ellers gode konstruktion. Et sidste, omend fortsat meget lille irritationsmoment, går på løbegangene til teltstængerne. De kan det godt drille en smule, specielt med de to korte stænger. Problemet er størst på punktet, hvor de skal krydse den længste stang. Jeg synes, at mange detaljer på teltet er lavet meget spinkle, men mit indtryk er, at de er holdbare nok. Flere små ting havde været lækrere i en kraftigere version blandt andet stang-kopperne, men man må ofre noget for at holde vægten nede.

Lækre detaljer
På trods af enkelte kritikpunkter, så er jeg generelt meget imponeret over, hvor lækkert det er. Reinsfjell SuperLight 2 er bare fantastisk let, og det kan faktisk ikke nævnes ofte nok. En god detalje er de mange netlommer i inderteltet, der gør, man kan holde styr på sit rod. Teltet er ud over det nævnte problem med stængerne meget intuitivt og let at rejse, og alle lynlåse og udluftninger er velplaceret.

Det er en god detalje, at der medfølger et reparations-kit, hvis man skulle formå at få lavet en rift i dugen. Desuden medfølger der to ekstra led til teltstængerne, hvis man skulle være så uheldig at få bøjet dem.
Når teltet pakkes ned, så fylder det ikke specielt meget. Stængerne bliver også relativt korte, og teltet egner sig derfor utroligt godt til at blive stuvet ned i en Kajak. Reinsfjell SuperLight 2 er dog mindst lige så anvendeligt på vandre-, cykel- og endog skiture. Så længe vinden ikke bliver alt for kraftig, så kan dette Telt sagtens bruges året rundt. Alt i alt et fantastisk telt, som jeg ingen problemer har med at anbefale – også selv om det bestemt ligger i den høje priskategori for telte generelt.

Helsport

Reinsfjell SuperLight 2
Pris: 5699,-

Bedømmelsen

Ultra-letvægtstelt som er perfekt til alt undtaget de skrappeste eventyr. Med en knivspids tilvænning og justering af små detaljer vil dette telt uden tvivl give dig et godt ly, når du er ude på tur.

8/10: Produktet fortjener applaus
MEGET let, god plads udnyttelse og lækre detaljer
Spinkle pløkker, barduner og løbegange

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helsport Reinsfjell SuperLight 2
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helsport Reinsfjell SuperLight 2 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.